Όχι από Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα έκδοσης της Ρωσίδας πληροφοριοδότη της Καρουάνα




Τη μη έκδοση της Ρωσίδας πληροφοριοδότη Μαρία Εφίμοβα στη Μάλτα, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, ζητώντας παράλληλα την άρση της κράτησής της.

To Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα έκδοσης των δικαστικών αρχών της Μάλτας και η Μαρία Εφίμοβα αφέθηκε ελεύθερη.

Η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν είτε να ζητηθούν περισσότερες διευκρινίσεις από τις δικαστικές αρχές της Μάλτας σχετικά με τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδώσει για την Μαρία Εφίμοβα, καθώς αυτά ήταν εντελώς αόριστα, ασαφή αλλά και «προβληματικά», είτε να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών κατά της έκδοσης της 36χρονης Ρωσίδας στη Μάλτα, αφού τα εντάλματα αφορούσαν αδικήματα ήσσονος σημασίας.

Στο πλευρό της Εφίμοβα έχουν ταχθεί 36 ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, οι οποίοι ύστερα από πρωτοβουλία του Έλληνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου εξέδωσαν δήλωση υποστήριξης στη μάρτυρα, ζητώντας να της χορηγηθεί άσυλο από την Ελλάδα και υπογραμμίζοντας ότι πιθανή έκδοσή της θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή της.

Η Μαρία Εφίμοβα, πρώην υπάλληλος της Pilatus Bank, κρατείτο στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, αφότου παραδόθηκε η ίδια στις ελληνικές Αρχές, στις 19 Μαρτίου. Υπήρξε πληροφοριοδότης της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια, η οποία δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

ΚΥΠΕ
Ελλάδα-Αθήνα
12/04/2018 17:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: