Ο Τραμπ στέλνει τον στρατό στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει τους μετανάστες




Κλιμακώνει την πολιτική του κατά των μεταναστών ο Ντόναλντ Τραμπ, την ίδια στιγμή που ένα “καραβάνι” ανθρώπων από την Ονδούρα και άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, πλησιάζει τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

“Μέχρι να μπορούμε να έχουμε ένα τείχος και την αρμόζουσα ασφάλεια, θα φυλάσσουμε τα σύνορά μας με τον στρατό”, είπε σύμφωνα με το CNN ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο ίδιος νωρίτερα είχε απειλήσει με διακοπή βοήθειας σε εκείνες τις χώρες που δεν θα εμποδίσουν τους πολίτες τους να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή εκτιμάται πως αποτελεί και απάντηση στο Μεξικό που είπε πως δεν πρόκειται να εμποδίσει τους επίδοξους μετανάστες και κάλεσε τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν με τις δικές τους Αρχές το θέμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτό το «καραβάνι» νομιμοποιεί την ανέγερση του τείχους που ο ίδιος επιζητά στα σύνορα μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ. «Εάν (αυτό το καραβάνι) φθάσει στα σύνορά μας, οι νόμοι μας θα είναι τόσο αδύναμοι και παθητικοί (…) θα είναι σαν να μην έχουμε σύνορα» υπογράμμισε σήμερα ο μεγιστάνας. «Έχουμε ανάγκη από ένα τείχος που θα έχει μήκος 1.100-1.300 χλμ», κατά μήκος των συνόρων, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς από το Πεντάγωνο, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου απάντησε ότι δεν είναι ενήμερος σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης του στρατού στα σύνορα, ωστόσο αυτού του είδους οι επιχειρήσεις έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: