Να μην ξεχάσουμε τις τραγικές επιπτώσεις του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, λέει ο ΠτΔ

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Την ανάγκη προάσπιση της Δημοκρατίας τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, τονίζει στο μήνυμά του για την μαύρη επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

“Το εγκληματικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, και οι τραγικές επιπτώσεις του εις βάρος της Δημοκρατίας, του Λαού και του Έθνους μας, πρέπει να μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη, υπενθυμίζοντάς μας:

· Πρώτον, ότι η Δημοκρατία συνιστά ένα υπαρξιακό, κυριολεκτικώς, αγαθό για την υπεράσπιση της αξίας του Ανθρώπου και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, το οποίο είναι, εκ φύσεως, εύθραυστο. Οφείλουμε, λοιπόν, να το υπερασπιζόμαστε εμπράκτως, διαρκώς και αδιαλείπτως, και μάλιστα καθένας με την προσωπική του στάση ζωής.

· Δεύτερον, η Δημοκρατία έχει ανάγκη υπεράσπισης σ’ όλο τον Κόσμο, ιδίως δε εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δοθέντος ότι, όπως απέδειξαν και οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2017 σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άκρως επικίνδυνα μορφώματα λαϊκισμού ή και ναζισμού εμφανίζονται, απειλώντας την ίδια την υπόσταση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Κατά τούτο έχουμε χρέος, όλοι οι συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι Πολίτες, από κοινού, να καταπολεμήσουμε, αμέσως και αποφασιστικώς, τα μορφώματα αυτά, πρωτίστως εξαλείφοντας τις πραγματικές αιτίες -καθώς και τις συνακόλουθες εσφαλμένες πολιτικές- που τα προκάλεσαν και τα συντηρούν”.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal