Κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει κ. Τόσκα με τις αντιλήψεις σας περί αυτοάμυνας




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Προκαλεί κατάπληξη για να μην πω …κατάθλιψη το γεγονός ότι ο σημερινός υπουργός δημόσιας τάξης υπηρέτησε στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και μάλιστα σε ανώτερες επιτελικές θέσεις.

Οι αντιλήψεις του περί παραβατικότητας και απειλής κατά ανθρώπινης ζωής είναι τόσο ξεχειλωμένες που σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης, μέχρι να διατάξει πυρ, οι εχθροί θα είχαν φτάσει στη Γυάρο.

  • Ειλικρινά δεν ξέρω από που πηγάζει αυτό το ύφος της …ζεν αστυνόμευσης. Μπορεί από την ανάγκη να καλυφθεί το βουκολικό στυλ εξωτερικής εμφάνισης από λούστρο δήθεν φιλοσοφημένης κοινωνικής θεώρησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Τόσκας δεν θυμίζει απόστρατο αξιωματικό, αλλά επαρχιώτη κοινωνικό λειτουργό με συμπάθεια στους…παραστρατημένους. Μια πιο…μπρουτάλ εκδοχή δηλαδή, του συντρόφου Παρασκευόπουλου με τον ομώνυμο νόμο που έδωσε «ελευθέρας» στους βαρυποινίτες.

Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στην προσπάθεια να πλειοδοτήσει σε «προοδευτικότητα» και να γίνει αρεστός στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο τύπος αυτός εκτοξεύει απίθανες μπαρούφες που δείχνουν το τεράστιο μέγεθος της άγνοιας που τον περιβάλει. Κατ΄αρχήν είναι σαφές ότι μπερδεύει την έννοια της αυτοδικίας με αυτήν της αυτοάμυνας. Όπως έπραξε στην περίπτωση του 88χρονου, λέγοντας ότι δεν μπορεί όποιος έρχεται σε δύσκολη θέση να αυτοδικεί.

  • «Δύσκολη θέση», κατά τον κ, Τόσκα είναι να επιτίθεται σε έναν υπέργηρο ένα αδίστακτο πρεζόνι εξ Αλβανίας και μαζί  με τον συνεργό του να του παίρνει την αλυσίδα από τον λαιμό και να του λέει: «Δεν θα σε πειράξουμε, τα λεφτά σου θέλουμε…». Μέσα στο ίδιο του το σπίτι…

Σε δύσκολη θέση ασφαλώς βρέθηκε και ο 52χρονος που χαροπαλεύει επειδή δεν είχε την πρόνοια του παππού να κουβαλάει το κουμπούρι. Κι αν είχε ανοίξει αυτός πρώτος πυρ, είναι βέβαιον ότι κατά τον κ. Τόσκα θα είχε…αυτοδικήσει.

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Τόσκας και μάλιστα άμεσα ότι δεν δίνει εξετάσεις ανεκτικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας στους «53», στις συλλογικότητες και στους αντιεξουσιαστές. Πληρώνεται για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό. Και σύμφωνα με την αντίληψη του τελευταίου το σπίτι αποτελεί  άβατο και το υπερασπίζεται με νύχια και δόντια απέναντι σε αδίστακτους και επικίνδυνους εισβολείς που επιβουλεύονται ανθρώπινες ζωές.

  • Δεν είναι αυτοδικία αυτό, μπαρμπά Νίκο που έγινες αριστερούλης στα γεράματα. Είναι αυτοάμυνα. Στις σχολές των αξιωματικών, δεν στα έμαθαν αυτά;…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: