Ισραηλινοί πυροβόλησαν κατά διαδηλωτών στη Γάζα: Φόβοι για νέες αιματηρές συγκρούσεις




Συνεχίζονται και σήμερα το πρωί τα επεισόδια μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων κατά μήκος του συνοριακού φράχτη στη Λωρίδα της Γάζας, όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ελαστικά. Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανατολικά της Τζαμπαλίγια.

Τα τοπικά συμβούλια αναφέρουν ότι παρά τη σημαντική παρουσία των δυνάμεων Στρατού , Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος κατά μήκος των συνόρων, δεν δόθηκαν ειδικές οδηγίες στους κατοίκους.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν αρχίσει να καίνε ελαστικά κατά μήκος των συνόρων, αλλά το κάνουν μακριά από το φράκτη αυτή τη στιγμή.

Ένας νεκρός ακόμη 

Το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε την Παρασκευή για το θάνατο του Ταΐρ Μοχάμεντ Ραμπάα, ενός 30χρονου διαδηλωτή που τραυματίστηκε κοντά στο τείχος την περασμένη εβδομάδα. Ο θάνατος Ραμπάα αυξάνει τον αριθμό των  νεκρών Παλαιστινίων  σε 22 από τότε που ξεκίνησαν  τα επεισόδια στις 30 Μαρτίου.

Ο ισραηλινός στρατός αναμένει ότι περίπου 50.000 Παλαιστίνιοι θα συμμετάσχουν σήμερα στις διαμαρτυρίες κοντά στον φράχτη των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, σε πέντε διαφορετικές σημεία. Η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη από τους 35.000 που είχαν διαμαρτυρηθεί την περασμένη Παρασκευή. Αξιωματικοί του στρατού εκφράζουν την εκτίμηση ότι η Χαμάς θα εκμεταλλευόταν τις διαμαρτυρίες για να επιτεθεί σε ισραηλινό έδαφος.

 

Πηγή: HAARETZ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: