ΗΠΑ και Γερμανία αναπτύσσουν από κοινού νέο αντιαεροπορικό-αντιβαλλιστικό σύστημα




Η MBDA Deutschland και η Lockheed Martin ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την ανάπτυξη ενός νέου κοινού για όλους τους κλάδους αντιαεροπορικού-αντιβαλλιστικού πυραυλικού συστήματος για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η κοινοπραξία των δύο εταιρειών θα αποτελέσει τον βασικό εταίρο για το νέο σύστημα και θα έχει εγκαταστάσεις σε ΗΠΑ και Γερμανία και θα διοικείται από έναν Αμερικανό και έναν Γερμανό, τον Γκρέγκορι Κι και τον Ντίτμαρ Τέλεν.

Το νέο σύστημα, το TLVS, αποτελεί το καταστάλαγμα της εμπειρίας του τριμερούς προγράμματος MEADS ΗΠΑ, Γερμανίας και Ιταλίας και κόστους 4 δισ. δολαρίων. Το TLVS είναι ένα σύγχρονο σύστημα που θα απογειώσει τις αμυντικές δυνατότητες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Με έδρα το Μέρυλαντ η Lockheed Martin είναι μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της άμυνας και απασχολεί πάνω από 100.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Η MBDA έχει παρουσία σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ έχοντας πουλήσει συστήματά της σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία ειδικεύεται στα πυραυλικά συστήματα παράγοντας 45 συστήματα αυτή την στιγμή και έχοντας άλλα 15 υπό ανάπτυξη μόνη ή σε συνεργασία με την Airbus, την BAE Systems και τη Leonardo.

lockheedmartin

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: