Η Ελλάδα “αποχαιρετά” ως ήρωα τον αδικοχαμένο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο (video)




Σήμερα το Μορφοβούνι Καρδίτσας υποδέχεται για πάντα τον αδικοχαμένο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που χάθηκε στα νερά του Αιγαίου το οποίο υπερασπιζόταν καθημερινά. Η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού, έξω από την οποία έχει παραταχθεί τιμητικό άγημα της Αεροπορίας.

Η σορός του πιλότου, όπως αναφέρει το karditsalive.net μεταφέρθηκε με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγα μάχης στη Λάρισα και στη συνεχεία έφθασε με πομπή στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου.

 

Στον Ιερό Ναό πριν λίγα λεπτά και ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον κ. Βασίλη Κικίλια τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας. Photo via karditsalive.net
O Υπουργός Άμυνας Πανος Καμμένος
Το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο. Photo via karditsalive.net.

 

Oαναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώτης Κουβέλης

 

 

Μετά την εξόδιος ακολουθία  η ταφή  θα γίνει στο κοιμητήριο του Μορφοβουνίου όπου και ήταν η επιθυμία του για την τελευταία του κατοικία.

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του MIRAGE-2000-5 , εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό κατά την εκτέλεση του καθηκοντος, του ηρωικού σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: