Έξω από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA




Οι εργαζόμενοι του MEGA που παραμένουν επί είκοσι μήνες απλήρωτοι, ενώ στις τράπεζες έχουν συσσωρευτεί από την εργασία τους 50 εκατομμύρια, έκαναν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να δουν τον κύριο Δραγασάκη αλλά η συνάντηση δεν έγινε λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων του υπουργού. Οι απλήρωτοι υπάλληλοι της Τηλέτυπος που είχαν αναρτήσει πανό διεμήνυσαν στου υπεύθυνους του γραφείου του κύριου Δραγασάκη ότι θα επανέλθουν την Δευτέρα, και αν ο υπουργός δεν τους δεχτεί τότε είναι αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο. Ήδη οι εργαζόμενοι της εταιρίας έχουν κατασκηνώσει για περίπου δυόμιση μήνες έξω από τα γραφεία της Motor Oil του Γιάννη Βαρδινογιάννη που είναι και ο βασικός μέτοχος του Mega.

Έξω από το γραφείο του κύριου Δραγασάκη οι εργαζόμενοι είχαν αναρτήσει πανό διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλονται και είχαν στήσει και μια σκηνή ως ένδειξη της αποφασιστικότητας τους να μην φύγουν αν δεν εισακουστούν προκειμένου να βρεθεί λύση στην καταβολή των πληρωμών τους.

Σε προηγούμενη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, όπως γράφει τον Documento, οι εργαζόμενοι είχαν πάρει τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει κάποια μέριμνα για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 19 μηνών μετά την άρνηση των δανειστριών τραπεζών του Mega, να αποδεσμεύσουν το ποσό της μισθοδοσίας τους.

Οι τράπεζες μετά την αδιαφορία των μετόχων να μπουν στη διαδικασία για αίτηση αδειοδότησης έχουν σκληρύνει τη στάση τους και ενώ τα δάνεια του Mega είναι εξυπηρετούμενα οι υπάλληλοι του σταθμού παραμένουν σε κατάσταση ομηρείας.

HellasJournal,  Documento.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: