Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψουν στην πατρίδα οι δύο στρατιωτικοί μας, λέει ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ




Απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση για τον χρόνο επιστροφής των δύο στρατιωτικών μας στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, που μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορώ να εκτιμήσω πότε θα υπάρξει απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας, αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι η Τουρκία δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές. Κρατιούνται χωρίς κατηγορητήριο, δεν είναι δυνατόν να κρατείται κάποιος χωρίς κατηγορητήριο παρατεταμένα πλησιάζει η κράτηση τους δύο μήνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των οκτώ στρατιωτικών λέγοντας ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και πως οι δύο υποθέσεις δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Θέλοντας να διασκεδάσει πάντως τις εντυπώσεις από τη δήλωση περί «ομηρίας» των στρατιωτικών μας από τον Πάνο Καμμένο, είπε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήθελε με τον όρο αυτό να δείξει το «απαράδεκτο» της τουρκικής πράξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες το Ευρωκοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία ζήτησε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: