Αναληθείς οι καταγγελίες σε βάρος μου, στόχος είναι ο Τραμπ, είπε στο Κογκρέσο ο Σκοτ Προύιτ




Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) Σκοτ Προύιτ, καταθέτοντας σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί περί των δεοντολογικών παραβάσεων του είναι “αναληθείς” και ότι στόχος τους είναι να εκτροχιάσουν την πολιτική ατζέντα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

“Τα γεγονότα είναι γεγονότα και οι μύθοι είναι μύθοι” είπε ο ο Προύιτ στην πρώτη από τις δύο καταθέσεις του στο Κογκρέσο. “Και το ψέμα δεν γίνεται αλήθεια μόνο και μόνο επειδή εμφανίζεται στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας”, πρόσθεσε.

Οι ακροάσεις αυτές, θέμα των οποίων είναι ο προϋπολογισμός της EPA, συνιστούν μια κρίσιμη δοκιμασία για τον Προύιτ, ο οποίος προσπαθεί να μην συμπεριληφθεί και ο ίδιος στη μακρά λίστα των κυβερνητικών αξιωματούχων και των στελεχών του Λευκού Οίκου που είτε παραιτήθηκαν είτε απολύθηκαν από τον Τραμπ.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης φέρονται ιδιαίτερα οργισμένοι για τη συμπεριφορά του Προύιτ, από τις δαπάνες του για να ταξιδεύει αεροπορικώς στην πρώτη θέση μέχρι την ενοικίαση, σε πολύ χαμηλή τιμή, ενός διαμερίσματος στην Ουάσινγκτον που ανήκει σε έναν λομπίστα.

“Πολλά από αυτά που λέχθηκαν για μένα και την ομάδα μου είναι μισές αλήθειες ή, στην καλύτερη περίπτωση, ιστορίες που έχουν διαστρεβλωθεί τόσο πολύ που δεν μοιάζουν πια με την πραγματικότητα” ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεσή του. “Ας μην έχουμε αυταπάτες για το τι συμβαίνει πραγματικά εδώ. Αυτοί που επιτίθενται στην EPA και σε εμένα το κάνουν γιατί θέλουν να επιτεθούν και να εκτροχιάσουν την ατζέντα του προέδρου και να υπονομεύσουν τις προτεραιότητες της κυβέρννησης αυτής. Απλώς, δεν θα επιτρέψω να συμβεί αυτό”, συνέχισε.

Οι Δημοκρατικοί σφυροκόπησαν τον Προύιτ με ερωτήσεις για τα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συμπεριφορά του “ντροπιαστική” και “εξευτελιστική”. Εκείνος απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα σε όσα του καταμαρτυρούσαν. Όταν τον ρώτησε ένας βουλευτής αν γνωρίζει ότι η αγορά ενος “ασφαλούς” τηλεφωνικού θαλάμου έναντι 43.000 δολαρίων για το γραφείο του παραβιάζει το όριο των δαπανών, είπε ότι για την υπόθεση αυτή “γίνεται εσωτερική έρευνα”.

Ο Ντέιβιντ Μακίνι από τη Δυτική Βιρτζίνια ήταν μεταξύ των Ρεπουμπλικανών βουλευτών που υπερασπίστηκαν τον Προύιτ χαρακτηρίζοντας την ακρόαση “κλασική επίδειξη μακαρθισμού”. Επίσης, ο Ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Χάρπερ, από το Μισισίπι, έκανε λόγο για “πολιτικό κυνήγι” αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ. Ωστόσο, όπως και πολλοί Δημοκρατικοί, εξέφρασε ανησυχίες για τις καταγγελίες ότι ορισμένοι καταμηνυτές ατασθαλιών απομακρύνθηκαν από την EPA ή τους ανατέθηκαν άλλα καθήκοντα επί Προύιτ. Ο τελευταίος διέψευσε αυτόν τον ισχυρισμό λέγοντας ότι “δεν γνωρίζει να έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο”.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

26/04/2018 21:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: