Αμφιλεγόμενο βιντεοπαιχνίδι βασισμένο στο προσφυγικό δράμα: Διδάσκει ή εκμεταλλεύεται;




Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι “Burry me, my love” (Θάψε με, αγάπη μου), με θέμα τις περιπέτειες ενός ζευγαριού από τη Συρία.

Το παιχνίδι, σχεδιασμένο για κινητά τηλέφωνα, αφορά την προσπάθεια μιας νέας γυναίκας, της Nour, να ταξιδέψει από τη Συρία στην Ευρώπη. Ο παίκτης βρίσκεται στο ρόλο του Majd, του συζύγου της, ο οποίος έχει μείνει πίσω για να φροντίσει τους συγγενείς τους.

Μέσα από ανταλλαγή μηνυμάτων ο παίκτης συνομιλεί και δίνει συμβουλές και οδηγίες στη γυναίκα, ενώ εκείνη περνά από σύνορα, στρατόπεδα προσφύγων και άλλες δυσκολίες.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το παιχνίδι στήθηκε πάνω στην ιστορία που διηγήθηκε ένα πραγματικό ζευγάρι προσφύγων και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του. Υπερασπιζόμενος μάλιστα τις καλές του προθέσεις έναντι των επικριτών του, ο Florent Maurin αναγνώρισε πως για μερικούς ανθρώπους το να φτιάξει κανείς ένα παιχνίδι για το δράμα των προσφύγων μπορεί να είναι προβληματικό, όμως τα παιχνίδια μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάδειξη σοβαρών προβλημάτων της πραγματικότητας.

Δείτε το trailer του παιχνιδιού:

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: