Κατεβάσαμε την ελληνική σημαία από νησίδα στο Αιγαίο, ισχυρίζεται ο Γιλντιρίμ: Αμφισβητεί η Αθήνα




Σε μια απίστευτη πρόκληση τύπου Ίμια ισχυρίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός ότι προχώρησε η χώρα του καθώς δήλωσε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα, Μικρός Ανθρωποφάγος, που ανήκει στο σύμπλεγμα νησίδων “Ανθρωποφάγοι”.

Χάρτης με τη νησίδα Ανθρωποφάγοι – Πηγή: Google Maps

Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού όπως τις μετέδωσε το τουρκικο κανάλι NTV έχουν ως εξής:

“Στο Αιγαίο, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περιστασιακές δραστηριότητες της γειτονικής Ελλάδας για την αύξηση των εντάσεων, αλλά αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει που να ανήκουν. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες παρόμοιες με εκείνες των βραχονησίδων Kardak (ΊΜΙΑ). Υπήρξε μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στη βραχονησίδα του “Antropofos” (σ.σ.όπως την αναφέρει) στα ανοίγματα του Didim. Οι ομάδες της Ακτοφυλακής έκαναν την αναγκαία παρέμβαση και έχουν αφαιρέσει τη σημαία από εκεί”.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το τουρκικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από Τούρκους κομάντος.

Αμφισβητεί η Αθήνα

Πηγές του υπουργείο Εθνικής Άμυνας αμφισβητούν ευθέως τις δηλώσεις Γιλντιρίμ, αναφέροντας πως δεν έχει παρατηρηθεί τέτοιου είδους κίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νησίδες συμπεριλαμβάνονται στην προκλητική λίστα των τουρκικών “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο και απέχει μερικά ναυτικά μίλια από τη Σάμο και την Ικαρία.

Την Παρασκευή όπως ανέφερε η ιστοσελίδα defence-point, τρεις νεαροί Έλληνες είχαν μεταβεί στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς και είχαν υψώσει την ελληνική σημαία.

Πήγη: Twitter (Abdullah Bozkurt), NTV, Defence Point

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: