Ξεκάθαρες οι απειλές Ερντογάν, λέει η Θεοχάρους και ζητά κινητοποίηση στα διεθνή Φόρα




“Την ώρα που ο Γιγίτ Μπουλούτ ξεκάθαρα λέγει ότι ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Αν. Μεσόγειο αν υπάρξει προσπάθεια που δεν εγκρίνει η Τουρκία, δηλαδή οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη, οι Υπουργοί των Εξωτερικών Κοτζιάς και Χριστοδουλίδης συμφωνούν όπως οι δράσεις τους κινηθούν πάνω σε δύο άξονες”.

1. Τη συνεργασία και το συντονισμό των αντίστοιχων διευθύνσεων στα ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας.

2. Προετοιμασία σεναρίων αντίδρασης.

Εμείς ερωτάμε: Τι άλλο σημαίνει παρά επίθεση η δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι θα δώσει ο ίδιος διαταγή για στρατιωτικό κτύπημα, εάν η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίσει τις ενέργειες της εντός της κυπριακής ΑΟΖ; Τί άλλο σημαίνει η δήλωση Μπουλούτ;».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής του ECR, Ελένη Θεοχάρους, και προσθέτει: «Η θέση Ερντογάν πρέπει να προβληθεί σε όλα τα διεθνή φόρα όπως την προβάλλουμε εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο, και να σταλεί στον ίδιο το ΓΓ του ΟΗΕ και στους εδώ εκπροσώπους του, για να τερματιστεί η ποντιοπιλατική και ουδέτερη στάση τους».

«Το ίδιο αναμένουμε να πράξουν και οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Κυβέρνησης στην ΕΕ. Οι ενέργειες και οι δράσεις της Τουρκίας είναι παράνομες και αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, αλλά εμείς θα προετοιμάσουμε σε τρία τέρμινα τα σενάρια αντίδρασης» αναφέρει καταληκτικά η κ. Θεοχάρους.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
06/03/2018 11:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: