Τραγωδία στη Ρωσία: Τα θύματα ίσως εγκλωβίστηκαν από το λάθος ενός φύλακα




Το λάθος ενός φύλακα ίσως ήταν μοιραίο για την απώλεια δεκάδων ζωών στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε εμπορικό κέντρο στη Σιβηρία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti ένας φύλακας φαίνεται πως απενεργοποίησε το σύστημα αναγγελιών μόλις έλαβε το σήμα συναγερμού για φωτιά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια ειδοποίηση και τα θύματα να εγκλωβιστούν στο φλεγόμενο κτίριο, αφού έξοδοι κινδύνου ήταν κλειστές.

Η Σβετλάνα Πετρέκνο, εκπρόσωπος της ανακριτικής επιτροπής είπε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί υπό κράτηση ο φύλακας, καθώς εάν αποδειχθεί ότι ευθύνεται για κάτι τέτοιο αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και επτά χρόνια.
Εκτός από τον φύλακα που ανακρίνεται, κρατούνται επίσης άλλα τέσσερα άτομα μεταξύ αυτών ο διευθυντής της εταιρείας στην οποία ανήκε το εμπορικό κέντρο και ο υπεύθυνος διαχειρισης. Ωστόσο ο φύλακας δεν είναι ο μόνος που φταίει καθώς οι ανακριτές έχουν εντοπίσει πλήθος παρατυπιών που ενδέχεται να συνετέλεσαν στην τραγωδία.

Μέχρι στιγμής οι πυροσβέστες έχουν ανασύρει από τα αποκαΐδια 64 σορούς εκ των οποίων οι περισσότερες ανήκουν σε παιδιά και εφήβους, ενώ άλλα 10 άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία. Δεκάδες μέχρι στιγμής είναι και οι αγνοούμενοι.

Η πυρκαγιά που σημειώθηκε στο Κεμέροβο, είναι μια από τις τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί σε διάστημα 100 ετών. Το 1999 στην πυρκαγιά που είχε σημειωθεί στην Διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην πόλη Σαμάρα είχαν χάσει την ζωή τους 57 άνθρωποι, το 2007 στην πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή του Κραντοντάρ είχαν χάσει την ζωή τους 63 άνθρωποι και το 2009 στην πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε κέντρο διασκέδασης στην πόλη Περμ είχα χάσει την ζωή τους 153 άνθρωποι.

26/03/2018 16:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti, Reuters
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: