Το ΕΣΡ δεν έδωσε ακόμα το “πράσινο φως” για το Mega: Περιμένει υπόμνημα από το κανάλι




Ολοκληρώθηκε στις 1 το μεσημέρι η ακρόαση των εκπροσώπων του Mega στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Το Μεγάλο Κανάλι εκπροσώπησε ο ικανός δικηγόρος Τάσος Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις των μετόχων για την ανάγκη, το Mega από ενημερωτικό να γίνει θεματικό, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί.

Βεβαίως, εάν αλλάξει το καθεστώς, θα επηρεαστούν οι εργαζόμενοι, αρκετοί εκ των οποίων πρέπει να απολυθούν.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ τονίζουν σε όλους τους συνομιλητές τους ότι είναι άμεση ανάγκη να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και να μην χάσουν τα δικαιώματά τους. Παραδείγματος χάριν, ένα ερώτημα που τέθηκε στη σημερινή συζήτηση είναι εάν -στην περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αίτημα για μετατροπή του καναλιού σε θεματικό- πως θα πληρώσει τους εργαζομένους στο τέλος του μήνα.

Αυτό είναι βασικό ερώτημα για το ΕΣΡ, διότι δεν θα ήθελε με την έγκριση του να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, όπου η εταρεία έχει μεν έσοδα αλλά δεν πληρώνει τους εργαζομένους. Από την άλλη, αν απαντήσει αρνητικά στο αίτημα, το Mega θα κατεβάσει τα ρολά με απόφαση του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ έδωσε τη δυνατότητα στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις της, μέχρι τη 12 Μαρτίου. Ο κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε ότι το κανάλι λειτουργεί ως θετικό από το Σεπτέμβριο του 2016, όταν σταμάτησαν τα δελτία ειδήσεων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: