Συνελήφθη ο αποστολέας των τρομοπακέτων προς αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες




Ένας 43χρονος από το Σιάτλ φαίνεται πως είναι ο αποστολές των πακέτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς που εστάλησαν χθες σε τουλάχιστον πέντε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Το FBI εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Στις 26 Μαρτίου ύποπτα πακέτα παρελήφθησαν από διάφορες αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες στην περιοχή της Ουάσιγκτον. Το FBI ενέργησε άμεσα και κάθε πακέτο παρελήφθη και θα αναλυθεί από το εργαστήριο της υπηρεσίας στη Βιρτζίνια.
Οι υπηρεσίες που δέχθηκαν τέτοια πακέτα είναι οι: Fort Belvoir (Virginia) Joint Base Anacostia-Bolling (Washington D.C.), Fort Lesley J. McNair (Washington D.C.), Naval Surface Warfare Center (NSWC) ( Dahlgren, Virginia) και Central Intelligence Agency (CIA) (Langley Virginia). Το FBI διαπίστωσε πως τα πακέτα περιείχαν πιθανούς εκρηκτικούς μηχανισμούς και φαίνεται πως αποστολές ήταν ένας ιδιώτες στο Σιάτλ με το όνομα Τρανχ Κονγκ Παν, 43 ετών ο οποίος και συνελήφθη στο σπίτι του στην Ουάσιγκτον”.

Ο 43χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών σήμερα, ενώ το FBI προειδοποιεί πως ανάλογα πακέτα μπορεί να έχουν σταλεί και να μην έχουν φτάσει ακόμα στους παραλήπτες τους.

Πηγή: FBI

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: