Στο 19,3% η συμμετοχή στις εκλογές της Ιταλίας μέχρι το μεσημέρι. Προβλήματα και αγωνία




Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας η προσέλευση στις γενικές εκλογές μέχρι τις 12 το μεσημέρι ανέρχεται στο 19,3%, πέντε ώρες από όταν άνοιξαν οι κάλπες. Μεγάλες είναι οι ουρές σε εκλογικά τμήματα στη Ρώμη το Μιλάνο, και άλλες πόλεις, με τους ψηφοφόρους να κάνουν παράπονα για πανδαιμόνιο στις κάλπες.

Ορισμένοι προβλήματα παρουσιάστηκαν με λάθος ψηφοδέλτια, που παραδόθηκαν στο Παλέρμο, την Μάντοβα, και σε δυο μικρές πόλεις στην Αλεσάντρια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανοίξουν με καθυστέρηση οι κάλπες.

Στο Παλέρμο, χρειάστηκε να τυπωθούν 200.000 νέα ψηφοδέλτια όταν ανακαλύφθηκε το λάθος.

Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 11 το βράδυ.

Παρέμβαση στις εκλογές της Ιταλίας, έκανε και ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, Στήβ Μπάνον, με συνέντευξή του που δημοσιεύετε σήμερα, στην εφημερίδα, Corriere della Sera, χαρακτηρίζοντας την εκλογική αναμέτρηση της Ιταλίας κρίσιμη για το μέλλον του λαϊκού κινήματος.

“Πιστεύω εάν δημιουργήσουν ένα συνασπισμό ανάμεσα στους λαϊκιστές, θα είναι φανταστικό, θα τρομοκρατήσει τις Βρυξέλλες και θα καρφώσει την καρδιά τους”, ανέφερε στη συνέντευξή του. Δηλώνοντας περήφανος Καθολικός επιτέθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο, δηλώνοντας ότι, “επιδείνωσε την μεταναστευτική κρίση”, με το κάλεσμά του προς την Ευρώπη να ανοίξει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες. “Ο Πάπας είναι αλάθητος στο δόγμα, αλλά όχι στην πολιτική της εκκλησίας στον κόσμο”, δήλωσε.

Οι σημερινές εκλογές στην Ιταλία, χαρακτηρίζονται από τις πλέον αβέβαιες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, όσο αφορά το αποτέλεσμα. Όλοι αναμένουν να δουν εάν η Ιταλία, θα στραφεί προς τους λαϊκιστές και τους Ευρωσκεπτικιστές, που δείχνουν να έχουν ρεύμα στην Ευρώπη. Πάνω από 46 εκατομμύρια Ιταλοί έχουν δικαίωμα ψήφου, και το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο το πρωί.

HellasJournal.com, AP
04/03/2018
Αθήνα, Greece

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: