Σταθερά τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας που δεν βιάζεται για ψηφιακό νόμισμα




Η πορεία της κινεζικής οικονομίας, αλλά και το σταθερό εθνικό νόμισμα (γουάν) θα κρατήσουν σταθερά τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας, σύμφωνα με τον Παν Γκονγκσένγκ, υποδιοικητή της Κινεζικής Λαϊκής Τράπεζας (PBOC).

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας παρουσίαζαν αύξηση για 12 μήνες πριν από την μείωσή τους, τον Φεβρουάριο.

Η μικρή αυτή μείωσή τους, προκλήθηκε από την αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, αλλά και την μείωση της τιμής των ομολόγων στην διεθνή αγορά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Παν.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος αυξήθηκε κατά 1,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, την ζώνη του ευρώ, αλλά και την Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 4%-5%.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας καταγράφηκαν στα 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο, μειωμένα περίπου κατά 27 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

Καμία βία για ψηφιακό νόμισμα

Το Πεκίνο δεν βιάζεται ν’ αναπτύξει ένα ψηφιακό νόμισμα, δήλωσε, επίσης, ο Ζου Σιαοτσουάν, διοικητής της Κινεζικής Λαϊκής Τράπεζας (PBOC).

Η ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος πρέπει ν’ αποτελεί μία προσεχτική διαδικασία, προκειμένου ν’ αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο υπερβολικής κερδοσκοπίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο χρηματοοικονομικός τομέας θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του, στην εξυπηρέτηση της πραγματικής οικονομίας.

09/03/2018 07:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua
Πεκίνο, Chin
a

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: