Πρωτοβουλίες για τους 2 στρατιωτικούς από την κυβέρνηση: Το θέμα στη συνάντηση Τσιπρα-Καμμένου




«Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από της αρχές της Τουρκίας.

«Για το θέμα αυτό και για τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων και πρωτοβουλιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο”, επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα είχε παιχτεί εάν θρίλερ καθώς τουρκικά μέσα είχαν δημοσιεύσει ότι οι Ελληνίδες στρατιωτικοί επρόκειτο να μεταβούν στα δικαστήρια για συμπληρωματική κατάθεση. Η πληροφορία όμως διαψεύσθηκε λίγο αργότερα από τις ίδιες πηγές.

Δήλωση για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, από την Ανδραβίδα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018.

Οπως ανέφερε ο κ. Πάιατ: «Οι ΗΠΑ είναι πλήρως προσηλωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών» και πρόσθεσε ότι στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: