Πατέρας Κούκλατζη: Το ζητούμενο είναι η επιστροφή των παιδιών μας στην πατρίδα




Στη σπουδαιότητα να τελειώσει η κράτηση των δύο στρατιωτικών μετά από δίκη και έτσι να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα σώοι αναφέρεται ο πατέρας του λοχία Κούκλατζη, μετά και τη σημερινή αρνητική απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου.

Αναφερόμενος στη σημερινή αρνητική εξέλιξη ο κύριος Κούκλατζης, δήλωσε: «Το σημαντικό είναι να απαγγελθεί το κατηγορητήριο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πατρίδα. Ο απροσδιόριστος χρόνος είναι που μας φορτίζει συναισθηματικά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης, πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Γνωρίζουμε πως συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Δημήτρη και του ‘Αγγελου και πως το μόνο που συνέβη είναι ότι εισήλθαν κατά λάθος στη γειτονική χώρα. Η αποδοχή του αιτήματος αποφυλάκισης θα ήταν μία θετική εξέλιξη αλλά ας μη γελιόμαστε, τα παιδιά θα παρέμεναν κρατούμενοι και μακριά από την πατρίδα. Το ζητούμενο παραμένει. Η άμεση επιστροφή στις οικογένειές τους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε, γιατί τα παιδιά μας διαθέτουν ψυχικό σθένος που μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίζουμε κάθε ανησυχία και κάθε εμπόδιο».

Αύριο πάντως οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών αναμένεται να καταθέσουν ένσταση κατά της απόφασης που δεν έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης έστω και με τον όρο της παραμονής τους εντός του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη.

27/03/2018 17:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λ. Παπαδημητρίου
Αλεξανδρούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: