Κυπριακό, ΑΟΖ, διμερή συζήτησαν ο πρέσβης της Κύπρου με τον πρόεδρο της Λετονίας




Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, οι διμερείς σχέσεις και θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν μεταξύ του νέου Πρέσβης της Κύπρου στην Λετονία Σώτου Λιασίδη και του Προέδρου της Λετονίας Raimonds Vējonis, σε ιδιαίτερη ακρόαση που είχε μαζί του με την ευκαιρία της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του.

«Σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 06 Μαρτίου 2018, στο Κάστρο της Ρίγας στη Λετονία, ο Σώτος Λιασίδης, επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Λετονίας Raimonds Vējonis, ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λετονία με έδρα τη Στοκχόλμη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ.

«Σε ιδιαίτερη ακρόαση μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας διαβίβασε τους θερμούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στο Λετονό Πρόεδρο», προστίθεται.

Ο κ. Λιασίδης ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και την Kυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

«Ανταλλάγησαν ακόμη απόψεις για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή στην Κύπρο και τη Λετονία και συζητήθηκαν επίσης επίκαιρα θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος», αναφέρεται.

Ο Κύπριος Πρέσβης εξέφρασε ακόμη «την ετοιμότητα του για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Λετονίας, καθώς και της συνεργασίας στην ΕΕ, στον ΟΗΕ και σε άλλα διεθνή φόρα».

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
07/03/2018 12:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: