Γιατί δεν μιλάτε και για τους πραξικοπηματίες, απάντησε ο Ερντογάν στους Τουσκ και Γιούνκερ




Να συνδέσει το θέμα της κράτησης των οκτώ Τούρκων με αυτό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών επιχειρεί ο Ερντογάν σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης από τη Βάρνα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με της Hurriyet ο Τούρκος Πρόεδρος είπε:

«Μιλήσαμε και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν γιατί πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται. Μου είπαν εσείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δυο στρατιώτες. Τους είπα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη. Το θέμα είναι σε φάση εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν τα όργανα της δικαιοσύνης”.

Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Hurriyet
Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Hurriyet

Συνέχισε λέγοντας τα εξής:

“Βέβαια τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο πως αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους 2 Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία και μετά διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια εμείς δεν συσχετίζουμε τα δυο θέματα. Όμως αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα. Δεν μας τους έδωσαν αφού τους το ζητήσαμε. Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη άμεσης αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: