«Εργαζόμαστε ώστε τα παιδιά μας να επιστρέψουν γρήγορα» δηλώνει για το περιστατικό στον Έβρο ο Βίτσας




«Παρακολουθούμε το θέμα με προσοχή. Εργαζόμαστε ώστε να λυθεί γρήγορα και τα παιδιά μας να επιστρέψουν γρήγορα στη χώρα» δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ για τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κύριος Βίτσας αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά από τη θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ένα από τα οποία σχετίζεται με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και την αντίδραση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

«Εκείνο το βράδυ, όπου τα πράγματα έδειχναν πολύ επικίνδυνα και έτεινε να διαμορφωθεί μια χαοτική κατάσταση, υπήρξε άμεση κινητοποίηση και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν στις θέσεις τους μέσα σε ακριβώς μια ώρα και 32 λεπτά. Αυτό εμένα με έκανε να αισθάνομαι και υπερήφανος και ασφαλής» δηλώνει.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Βίτσας μιλά για τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, καθώς και για τον ανασχηματισμό, ενώ κάνει, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, τον απολογισμό του στο Πεντάγωνο.

Η συνεργασία με τον κύριο Καμμένο «ήταν άριστη. Αυτή η λέξη ταιριάζει. Ο Πάνος Καμμένος είναι ένας άνθρωπος με ανοιχτή καρδιά, φιλότιμο και αυθορμητισμό, που αγαπάει την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις» αναφέρει.

Όμως, ο κ. Βίτσας στην πρώτη του συνέντευξη με την ιδιότητα του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής μιλά για τις προτεραιότητες, τη φιλοσοφία του όσον αφορά τη νέα του θέση, και με αφορμή αυτό, μιλά και για τη στάση της Άγκυρας αλλά και τις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

«Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι ένα υπουργείο που θα το αποκαλούσα «ώριμο τέκνο της ανάγκης». Από ‘κει και πέρα, ήδη, έχει αρχίσει να περνάει στη φάση της ωρίμανσής του, τόσο ως δομή όσο και ως φιλοσοφία και ως εργαλείο άσκησης πολιτικής και διαχείρισης- επίλυσης προβλημάτων.

Το ζητούμενο στην παρούσα φάση, είναι να θέσουμε εμείς τις προτεραιότητες και να μην ακολουθούμε τα γεγονότα όταν και αν ποτέ αυτά υπάρξουν. Δηλαδή οι παρούσες συνθήκες σχετικής ηρεμίας γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είναι μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις δομές του Υπουργείου και να κάνουμε είτε διορθωτικές είτε ενισχυτικές κινήσεις. Με άλλες λέξεις πρέπει να έχουμε σχέδια για κάθε πιθανό σενάριο» δηλώνει.

03/03/2018 09:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: