Ανηλεείς βομβαρδισμοί της τουρκικής αεροπορίας στο Αφρίν




Σκληρές μάχες διεξάγονται στο Αφρίν και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 36 μαχητές που πρόσκεινται στον Άσαντ, έχασαν τη ζωή τους μετά από αεροπορική επιδρομή τουρκικών μαχητικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι ο τρίτος βομβαρδισμός μέσα σε 48 ώρες και είχε ως στόχο τις θέσεις των συριακών δυνάμεων που έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στο Αφρίν για να υπερασπιστούν το συριακό έδαφος από την τουρκική εισβολή.

Η κουρδική οργάνωση SDF που υποστηρίζεται υλικά και από τις ΗΠΑ ανέφερε πως η τουρκική αεροπορία ξεκίνησε τον βομβαρδισμό στις 5:00 το ξημέρωμα και συνέχισε ως τις 10:00 το πρώι.

Λίγο νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ράτζο, στην περιφέρεια του Αφρίν. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu συγκρούσεις στη Ράτζο συνεχίζονται αλλά είναι “περιορισμένες”.

Οι SDF ανέφεραν επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους διείσδυσαν στη Ράτζο, επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζονται οι μάχες στην περιοχή αυτήν.

03/03/2018 16:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Sputnik, Reuters
Βηρυτός, Λίβανος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: