Αλέξης Τσίπρας: Βλακώδης η θεωρία περί σκευωρίας που υιοθέτησε και ο Μητσοτάκης




Το επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το κλίμα πόλωσης δεν βοηθάει την οικονομία αποδόμησε με την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητας της χώρας μας κατά δύο μονάδες.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως κανείς δεν αμφισβητεί τις παράνομες πρακτικές της Novartis και πρόσθεσε ότι ακόμα σε περιόδους έλλειψης ρευστότητας η εν λόγω εταιρεία πληρωνόταν από το Δημόσιο κατά προνομιακό τρόπο.

«Άκουσα πολλούς να μιλούν για σκευωρία ωστόσο δεν άκουσα κανέναν ευθέως να έχει το σθένος να παραδεχθεί ότι υπάρχει σκάνδαλο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Για όλο αυτό το σκάνδαλο που παραδεχθήκατε κύριε Μητσοτάκη, πολιτική ευθύνη υπάρχει;», είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Δηλαδή όσοι κυβερνούσατε αυτά τα χρόνια δεν παίρνατε χαμπάρι τίποτα;»

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υιοθέτησε την βλακώδη θεωρία της σκευωρίας ότι η κυβέρνηση οργάνωσε με το FBI και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης όλη αυτή την υπόθεση.

Στρέφοντας τα «πυρά» του κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου είπε πως και οι δύο εμφανίστηκαν υποσχόμενοι την επιστροφή για να πάρουν εκδίκηση και πρόσθεσε: «Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να έφτιαξε τουλάχιστον 27 ειδικά δικαστήρια για μένα, ούτε ο Ρωχάμης δεν είχε τέτοιο κατηγορητήριο».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: