Στην Μέρκελ την Τετάρτη ο Ζάεφ: Λύση στο Σκοπιανό ως τον Ιούλιο βλέπει η Κομισιόν




Τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ θα δεχτεί την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε η γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

Βασικό θέμα της συνάντησης, σύμφωνα με την ίδια, θα είναι οι διμερείς σχέσεις και τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί εν μέσω κινητικότητας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, θέμα για το οποίο η ΕΕ, επιδεικνύει ενδιαφέρον.

Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, από τη Σόφια όπου βρίσκεται για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι πεπεισμένη» ότι μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούλιο η διαφορά της Αθήνας και των Σκοπίων για την ονομασία.

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες επίλυσης της διαφοράς αυτής έως τα τέλη της βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ, στις 30 Ιουνίου, ο Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένος».

Παρών στη Σόφια είναι και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο οποίος παρατήρησε ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει» προτού επιτευχθεί ένας συμβιβασμός.

16/02/2018 13:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: