Στη δημοσιότητα των μέμο των Δημοκρατικών, για την έρευνα γύρω από τις σχέσεις Τράμπ – Ρωσίας




Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, έδωσε στη δημοιότητα χθες, έγγραφο δέκα σελίδων αναφορικά με την έρευνα γύρω από τις υποτιθέμενες σχέσεις της προεκλογικής εστρατείας του Προέδρου Τράμπ, με τη Ρωσία. Το έγγραφο έχει γραφτεί από τους Δημοκρατικούς στην Επιτροπή και αποτελεί απάντηση σε παρόμοιο έγγραφο που είχε δώσει στη δημοσιότητα η πλεοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή.

Το έγγραφο των Δημοκρατικών, το οποίο, όπως είχε κάνει με αυτό των Ρεπουμπλικάνων, επέτρεψε να δοθεί στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος Τράμπ, στοχεύει στην αμφισβήτηση των συμπερασμάτων του αντίσοτιχου των Ρεπουμπλικάνων, που επικαλείτο κατάχρηση εξουσίας και παραβιάσεις από το FBI, στην εξασφάλιση εντάλματος για την έρευνα.

Οι Δημοκρατικοί στο έγγραφό τους, κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους, ότι επιλεκτικά έχουν στοχεύσει σε ευαίσθητες απόρρητες πληροφορίες, καθώς και σε αστήρικτα και λάθος ερνηνευμένα συμπεράσματα, για να υποσκάψουν το FBI, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και τον Ειδικό Εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ.

Στις αρχές του μήνα ο Πρόεδρος τράμπ, είχε μπλοκάρει τη δημοσιοποίηση του εγγράφου των Δημοκρατικών, μετά από ενστάσεις που είχε το FBI, και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφορικά με ανησυχίες εθνικής ασφάλειας. Το είχε στείλει πίσω στην Επιτροπή για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει δυναντή η δημοσιοποίησή του, κάτι το οποίο έγινε.

Τα έγγραφα των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, εστιάζουν στην χρήση από το FBI, του μυστικού δικαστηρίου FISA, για την εξασφάλιση εντάλματος παρακολούθησης στελεχών της προεκλογικής εκστρτατείας του Ντόνλαντ Τράμπ, η οποία συνεχίστηκε και μετά τη νίκη του στις εκλογές.

Σε αντίθεση με αυτό των Ρεπουμπλικάνων το έγγραφο των Δημοκρατικών, συμπεραίνει, ότι σωστά το FBI, ζήτησε το ένταλμα, για να παρακολουθήσει τον πρώην συνεργάτη του  Τράμπ, Κάρτερ Πέητζ, το οποίο υποπτεύονταν για πράκτορα των Ρώσων.

Ο Λευκός Οίκος, αντιδρώντας στην δημοσιοποίηση του εγγράφου των Δημοκρατικών, μίλησε για μια πολιτικά ορμόμενη ενέργεια, η οποία έχει ως στόχο να πλήξει πολιτικά τον Πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι το δικαστήριο FISA, ποτέ δεν εημερώθηκε ότι το αμφιλεγόμενο ντοσιέ για τον Ντόναλντ Τράμπ και τη Ρωσία, χρηματοδοτήθηκε από τη Χίλαρι Κλίντον και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Τράμπ, με μηνυμά του στο Twitter, αποκάλεσε το έγγραφο των Δημοκρατικών, νομική αποτυχία και απόδειξη των τρομερών πραγμάτων που έγιναν.

Συμπερασματικά και αυτό το έγγραφο δεν περιέχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει συνεργασία της προεκλογικής εκτρατείας Τράμπ, με τη Ρωσία.

Η μάχη μέχρι στιγμής συνοψίζεται στο εάν τα εντάλματα για την έρευνα και η διαδικασία ήταν μέσα στα πλαίσια του νόμου.

 

25 Φεβρουαρίου, 2018 09:15
HellasJournal by Mignatiou.com, Reuters, Afp
Ουάσιγκοτν, ΗΠΑ

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: