Στη δημοσιότητα και το memo των Δημοκρατικών για τη Ρωσία: Δεν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας




Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής, ψήφισε χθες ομόφωνα να δοθεί στη δημοσιότητα, μετά από αυτό των Ρεπουμπλικάνων, και το απόρρητο μεμο των Δημοκρατικών, το οποίο αντικρούει την άποψη ότι το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, επί κυβέρνησης Ομπάμα, προχώρησαν σε καταχρήσεις εξουσίας, αναφορικά με την έρευνα για τις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας Τράμπ με τη Ρωσία.

Οι Δημοκρατικοί είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή δεν θα ψήφιζαν τη δημοσιοποίηση της δικής τους άποψης, Παρόλα αυτά κάθε Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, μέλος της Επιτροπής, ψήφισε υπέρ της δημοσιοποίησης, σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς, που στην περίπτωση του μεμο των Ρεπουμπλικάνων είχαν ψηφίσει όλοι κατά. Το δέκα σελίδων έγγραφο, βρίσκεται πλέον στα χέρια του Προέδρου Τράμπ, ο οποίος έχει πέντε ημέρες για να αποφασίσει υπέρ ή κατά της δημοσιοποίησης.

Ο Λευκός Οίκος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς για να δοθεί στη δημοσιότητα το μεμο τους. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, με δήλωσή της είχε αναφέρει ότι, «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να εξυπηρετήσει αιτήματα ελέγχου που συμβαδίζουν με τα απαιτούμενα στάνταρ, συμπεριλαμβανομένου της ανάγκης για προστασία πηγών και μεθόδων των πληροφοριών.»

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Πληροφοριών, Άνταμ Σίφ, δήλωσε χθες ότι το έγγραφο, έχει σταλεί στο FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για εξέταση.

Οι Ρεπουμπλικάνοι εκφράζουν βεβαιότητα ότι το έγγραφο, του οποίου το περιεχόμενο γνωρίζουν, δεν δημιουργεί πρόβλημα στα συμπεράσματα του δικού τους εγγράφου, που είδε το φως της δημοσιότητας.  Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάρκ Μήντοους, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι, υπάρχουν λάθη στο έγγραφο, το οποίο προσπαθεί να βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα. Οτιδήποτε διαβάσατε στις τέσσερεις σελίδες, δεν υπάρχει κάτι στο δικό τους μεμο που θα αντικρούσει αυτά τα γεγονότα.»

MIGNATIOU.COM
Ουάσιγκτον, 06/02/2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: