Συζητήσεις για τους αντιπροέδρους του ΔΗΣΥ: Θα πραγματοποιηθούν εκλογές




Δίνουν και παίρνουν τα ονόματα των ενδιαφερομένων για υποψηφιότητα για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Δημοκρατικού Συναγερμού, αφού από τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι και οι μόνες θέσεις στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος για τις οποίες θα διεξαχθούν εκλογές.

Το σκηνικό ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει, καθώς μέχρι τις 16 Μαρτίου, που είναι η μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων, μεσολαβούν τρεις βδομάδες. Συνεπώς δεν υπάρχει και λόγος για πολλούς να δημοσιοποιήσουν τις προθέσεις τους από τώρα.

Μέχρι στιγμής, οι μόνοι που έχουν εκφράσει ανοικτά το ενδιαφέρον τους για να θέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις αντιπροέδρου είναι ο βουλευτής Λευκωσίας Νίκος Νουρής και ο βουλευτής Λεμεσού Ευθύμιος Δίπλαρος. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η επαναδιεκδίκηση της αντιπροεδρίας από τον έναν εκ των τριών αντιπροέδρων του κόμματος βουλευτή Αμμοχώστου Γιώργο Γεωργίου, παρόλο που ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

Απ’ εκεί και πέρα υπάρχει αριθμός βουλευτών που φαίνεται στην παρούσα φάση να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο διεκδίκησης μίας εκ των τριών θέσεων αντιπροέδρων του κόμματος, όπως για παράδειγμα ο βουλευτής Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου.

Την επιστροφή του στην Πινδάρου και διεκδίκηση θέσης αντιπροέδρου δεν αποκλείει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ούτε ο μέχρι πρότινος διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μιχάλης Σοφοκλέους. Ονόματα δίνουν και παίρνουν συνεχώς, όπως του βουλευτή Λάρνακας Ζαχαρία Ζαχαρίου ο οποίος δεν το αποκλείει, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι στο τέλος δεν θα διεκδικήσει θέση αντιπροέδρου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για ενδιαφέρον του Αντρέα Κυπριανού, αλλά και της Αννίτας Δημήτριου. Τις προθέσεις της επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής και η αντιπρόεδρος του κόμματος Στέλλα Κυριακίδου. Ερωτηματικό είναι οι προθέσεις του τρίτου αντιπροέδρου του κόμματος Σωτήρη Σαμψών, αν και η επανεμφάνισή του το τελευταίο διάστημα, τόσο τη νύκτα των εκλογών όσο και στα κομματικά όργανα, προφανώς φανερώνουν ότι θα επαναδιεκδικήσει τη θέση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ έχει οριστεί για τις 28 Απριλίου. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου και Λευτέρης Χριστοφόρου θα επαναδιεκδικήσουν, όπως φαίνεται, χωρίς ανθυποψήφιο τη θέση προέδρου και αναπληρωτή προέδρου αντίστοιχα.

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην προχθεσινή του συνεδρία, μετά από εισήγηση του προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αποφάσισε επίσης τον διορισμό του κ. Παναγιώτη Δημητρίου στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: