Συνελήφθη από την Υπηρεσία κατά της Διαφθοράς ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας




Στα χέρια της λετονικής αστυνομίας βρίσκεται ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Ίλμαρς Ρίμσεβικς καθώς κατηγορείται για διαφθορά.

Η ανακοίνωση έγινε από το γραφείο του Λετονόυ πρωθυπουργού, Μάριας Κουσίνσκις και αναφέρει ότι η Υπηρεσίας Πρόληψης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς (KNAB) έχει συλλάβει τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.

Ο Ρίμσεβικς ανακρίθηκε επί επτά ώρες στα γραφεία της αστυνομίας στη Ρίγα και στη συνέχεις – προφανώς για λόγους ασφαλείας – μεταφέρθηκε
παρουσία του δικηγόρου του σε άλλο σημείο.

Στη Λετονία επικρατεί αναβρασμός μετά τη σύλληψη και ο πρωθυπουργός Μάριας Κουσίνσκις αναμένεται αύριο να συγκαλέσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο, ενώ σπεύδει με δηλώσεις του να καθησυχάσει για το τραπεζικό σύστημα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λετονίας Ράιμοντς Βεγιόνις ανέφερε μέσω του Twitter ότι θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας για να συζητήσει “την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα”, χωρίς να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό.

Η υπουργός Οικονομικών Ντάνα Ράιζνιτσε-Οζόλα κάλεσε τον Ρίμσεβικς να παραιτηθεί από το αξίωμά του. “Δεδομένου ότι ο κεντρικός τραπεζίτης είναι σύμβολο για κάθε χώρα, πιστεύω ότι θα ήταν λογικό αυτή τη στιγμή και τουλάχιστον για όσο διαρκεί η έρευνα, να παραιτηθεί” είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: