Παντελής η απουσία της ΕΕ ενώπιον των προκλήσεων της Τουρκίας, λένε οι Οικολόγοι




“Σήμερα, τέσσερις μέρες μετά την παρεμπόδιση, από τουρκικά πολεμικά πλοία, του γεωτρύπανου Saipem 12000 να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά», καμία ουσιαστική κίνηση δεν έχει γίνει ενάντια στις παράνομες και προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Αντίθετα, έχει αφεθεί η πρωτοβουλία των κινήσεων στην Τουρκία, αφού πρακτικά έχει μπλοκάρει το ενεργειακό πρόγραμμα κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς κανένα κόστος. Τα περί συνεννόησης της κυβέρνησης με το ιταλικό κράτος, παραμένουν λόγια κενού περιεχομένου, όσο οι ερευνητικές διαδικασίες δεν προχωρούν στο τεμάχιο 3.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως έστω και τώρα, υπάρχει ανάγκη να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο για να χαράξει τα επόμενα βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Με ανησυχία διαπιστώνουμε πως η επιλογή της υποβάθμισης του θέματος, που προωθείται από την κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν επιλύει το πρόβλημα. Η κυβέρνηση μάταια ρίχνει παγάκια για σταματήσει την έκρηξη του τουρκικού επεκτατισμού. Με τέτοια ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται ο τουρκικός επεκτατισμός”, καταλήγουν.ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/02/2018 11:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: