Μυστήριο με την πτώση του Αντόνοφ στη Μόσχα: Δεν αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο




Στα ευρήματα από τα δύο μαύρα κουτιά που ήδη εντοπίστηκαν από τις ρωσικές Αρχές εστιάζονται οι έρευνες για τη συντριβή του AN-148 σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή έξω από τη Μόσχα.

Οι ρωσικές Αρχές δεν μπορούν να πουν ακόμα με βεβαιότητα τι είναι αυτό που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 2010 και ανήκε στην εταιρεία Saratov Airlines.

Μέχρι στιγμής δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, για αυτό τον λόγο και ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι του στο Σότσι.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας και θα εκτελούσε δρομολόγιο προς το Όρσκ περίπου 1.500 χιλιόμετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα. Όμως τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ.

 

Η πορεία που ακολούθησε το αεροπλάνο πριν χαθεί απο τα ραντάρ της Μόσχας. Φωτογραφία (via twitter)
Η πορεία που ακολούθησε το αεροπλάνο πριν χαθεί απο τα ραντάρ της Μόσχας. Φωτογραφία (via twitter)

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν με ερπυστριοφόρα οχήματα στο σημείο της συντριβής, όπου εντόπισαν συντρίμμια του αεροσκάφους πάνω στο πυκνό χιόνι. Ωστόσο οι έρευνες για επιζώντας απέβησαν άκαρπες και επίσημα η ρωσική εισαγγελία ανακοίνωσε πως και οι 71 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι νεκροί.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί επίσημα πως εντοπίστηκαν δύο σοροί, ενώ το μακάβριο έργο των συνεργείων συνεχίζεται μέσα σε χιονόπτωση.

Η εταιρία Saratov Airlines μέσω της εκπροσώπου της, Έλενας Βορόνοβα, ανέφερε ότι δεν υπήρχαν ανησυχίες για το αεροσκάφος και πως αυτό είχε περάσει από εκτεταμένη συντήρηση το 2016, ενώ είχε κατασκευαστεί το 2010.

11/02/2018
ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: