Κόντρα Γεωργιάδη με τον δικηγόρο των μαρτύρων για την αξιοπιστία των καταθέσεων




Η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων και το αν μπορεί να αποδειχθούν με στοιχεία οι καταγγελίες που κάνουν για χρηματισμό πολιτικών αποτέλεσαν και πάλι αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης.

Στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε και ο δικηγόρος των τριών μαρτύρων-μηνυτών που κατέθεσαν στην Αμερική για τη φαρμακοβιομηχανία, Παύλος Σαράκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του  ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” ο κ. Σαράκης τόνισε ότι οι μάρτυρες, που προκάλεσαν την έρευνα καθώς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, έχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράκης τονίζοντας ότι κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην Ελλάδα αναφέρονται και στην έρευνα του FBI με ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ.

Οι έρευνες του FBI γίνονται για την περίοδο 2006-2014 και σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, οι τρεις Έλληνες μάρτυρες περιγράφουν όλες τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρίας. «Αυτή η υπόθεση, θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα» τόνισε ο δικηγόρος.

Άδωνις Γεωργιάδης: Υποπτεύομαι ότι δωροδοκήθηκαν οι μάρτυρες

«Κανένας δεν μπορεί να παίζει με την υπόληψή μου», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε παρέμβασή του την ώρα που μιλούσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους προστατευόμενους μάρτυρες που έδωσαν στοιχεία στο FBI για την υπόθεση Novartis.

Υπογραμμίζοντας ότι, μέχρι στιγμής, από την μελέτη της δικογραφίας δεν έχει διαπιστώσει να υπάρχει πουθενά αναφορά σε χρηματισμό πολιτικού, ο Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε πως θα ζητήσει την κλήση του Παύλου Σαράκη στη Βουλή, προκειμένου να καταθέσει εκεί, κάτι που ο δικηγόρος δεσμεύτηκε πως θα αποδεχθεί.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης πως η εισαγγελέας έχει δεχθεί μαρτυρία που λέει ότι έκανε ξέπλυμα χρήματος μέσω των εκπομπών του για την πώληση βιβλίων, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον αφελή την εμπλοκή της επαγγελματικής δραστηριότητας, που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

«Υποπτεύομαι ότι μία προστατευόμενη μάρτυρας δωροδοκήθηκε για να λέει αυτά που λέει», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: