Η Β. Κορέα στηρίζει τον Άσαντ στην κατασκευή χημικών όπλων λένε ειδικοί του ΟΗΕ




Η Βόρεια Κορέα, στέλνει υλικά στη Συρία, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή χημικών όπλων, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών, που επικαλούνται διαπιστώσεις ειδικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Τα υλικά, περιλαμβάνουν πλακάκια ανθεκτικά σε οξύ, βαλβίδες και σωλήνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Η έκθεση του ΟΗΕ που δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι οι ειδικοί της Βόρειας Κορέας σε θέματα πυραύλων, έχουν εμφανιστεί σε σημεία κατασκευής όπλων της Συρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά τις αναφορές για χρήση χημικών όπλων, χλωρίου, από δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, κάτι που το καθεστώς αρνείται και η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει στημένη ιστορία η οποία ενέχει δόλο.

Η Βόρεια Κορέα, βρίσκεται υπό καθεστώς διεθνών κυρώσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα υλικά έχουν σταλεί μυστικά στη Συρία από τη Βόρεια Κορέα, και τα ανθεκτικά σε οξύ πλακάκια έχουν χρησιμοποιηθεί για να οικοδομηθούν τα σημεία κατασκευής των χημικών όπλων.

Πέντε αποστολές στάλθηκαν στη Συρία, μέσω κινεζικής εταιρίας μεταφορών, στα τέλη του 2016μ αρχές του 2017, σύμφωνα με την εφημερίδα, Wall Street Journal. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αποτελούν μέρος πολλών αποστολών, τα τελευταία χρόνια.

Το Scientific Studies and Research Center (SSRC), οργανισμός της κυβέρνησης της Συρίας, φέρεται να έχει πληρώσει τη Βόρεια Κορέα, μέσω εταιριών φαντάσματα, αναφέρει η Wall Street Journal.

HellasJournal.com by Mignatiou.com, New York Times,
Wall Street Journal
28/02/2018  09:00
Washington, USA
ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΠΑ ΕΔΩ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: