Η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών δεν απέδωσε ποτέ, σχολιάζει η Αλλυλεγγύη




“Η εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ με κάποια καθυστέρηση έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα πως πρέπει να προβεί σε άμεση αποκλιμάκωση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων στο Αφρίν”.

“Εδώ στην Κύπρο, με πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση περιμέναμε την Πρέσβειρα των Η.Π.Α. να επισκεφθεί το ΡΙΚ και να μας πει το αυτονόητο: ότι, δηλαδή, οι πόροι από το φυσικό αέριο ανήκουν σε όλους τους Κύπριους ωσάν να είχε διαφορετική θέση η νόμιμη Δημοκρατία της Κύπρου. Αυτό που κρίνεται στη δική μας μικρή πατρίδα είναι η έμπρακτη προσήλωση, μικρών και μεγάλων, στο διεθνές δίκαιο και σε αρχές δικαίου, κάτι που θα έπρεπε οι ΗΠΑ να στήριζαν με κάθε τρόπο και όχι να τηρούν ίσες αποστάσεις”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Δεν είναι τυχαίο που η στάση τους αυτή επιτρέπει στην Τουρκία να αγνοεί κάθε αρχή διεθνούς δικαίου με τον τουρκικό στρατό να συνεχίζει απρόσκοπτα την πολεμική του δράση, παραβιάζοντας το πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

«Η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών δεν απέδωσε ποτέ. Αποθρασύνει τους παραβάτες του διεθνούς δικαίου και τους καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνους» καταλήγει η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
28/02/2018 11:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: