Η κίνηση διαγραφής του Αντώναρου μήνυμα του Κυριάκου με πολλούς αποδέκτες…




ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Η χθεσινή κίνηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσει στη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, αποτελεί μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Τόσο μέσα στο κόμμα, αλλά κυρίως απέναντι στην κυβέρνηση, σημειώνει πηγή της Ν.Δ.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μια λιτή δήλωση έθεσε εκτός Νέας Δημοκρατίας, “τον λαλίστατο κατά καιρούς”, όπως τον κατηγορούν, κ. Αντώναρο, σε μια στιγμή που το κόμμα δέχεται μια επικοινωνιακή επίθεση από το Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση του Σύριζα.

Η τελευταία, όπως σημειώνουν στη Ν.Δ., “έχει ως στόχο να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, όσο αφορά τους χειρισμούς σε κρίσιμα εθνικά θέματα, με αποτέλεσμα σοβαρές απειλές για την εθνική ασφάλεια της χώρας να συσσωρεύονται σε καθημερινή πλέον βάση, αλλά και σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία γίνεται δέκτης μιας φοροκαταιγίδας, με τα χειρότερα, βάση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, να έπονται”.

Στα πλαίσια αυτά η στρατηγική του Μαξίμου, έχει βασίσει την επιτυχία της και σε ένα άλλο μέτωπο. Το μέτωπο αυτό είναι η εμφάνιση μιας εικόνας ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σπαράσσεται στο εσωτερικό του, έχοντας διπλή γραμμή απέναντι στην υπόθεση της Novartis. Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, βάζει οριστικό τέλος σε αυτό, και δίνει το μήνυμα μέσα και έξω, ότι η δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, «μέχρι το τέλος», απηχεί πλήρως της απόψεις της Νέας Δημοκρατίας, και καλό θα είναι να το χωνέψουν και οι μέσα και οι έξω.

Πολλά μπορεί να λέγονται και να γράφονται κατά καιρούς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά σε κομβικές στιγμές έχει αποδείξει ότι δεν στερείται πυγμής και αποφασιστικότητας, τονίζουν πηγές της Ν.Δ. Στηρίζει τις επιλογές του και πάνω από όλα είναι αποφασισμένος να μην πέσει στην παγίδα του κ. Τσίπρα, επιτρέποντας σε κάποιες ασήμαντες παραφωνίες τύπου Αντώναρου, να δώσουν μια εικόνα εμφυλίου στο εσωτερικό της παράταξης.

Ένας γύρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν πλέον μπει για τα καλά στη ζωή της ελληνικής κοινωνίας, αποδεικνύει ότι η χθεσινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει των κ. Αντώναρο, εκτός κόμματος, συναντά την συντριπτική στήριξη της βάσης της παράταξης,τονίζουν στη Ν.Δ.

Την ίδια στιγμή η χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», έδωσε το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει η ΝΔ, απέναντι στη δικογραφία της Novartis, αλλά πάνω από όλα έδωσε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ψήγμα χάσματος μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το αντίθετο μάλιστα.

Σύμφωνα με στέλεχος της Ν.Δ.:

“Η στρατηγική, αλλά και η αιχμηρή ρητορική του Αντώνη Σαμαρά, δίνει τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ενώσει και να δώσει νέα δυναμική στην παράταξη, αλλά πάνω από όλα του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο συνολικά της αντιπολίτευσης, απέναντι σε μια κυβέρνηση που μπροστά στο καθαρά πολιτικό συμφέρον της, δεν υπολογίζει τίποτα και πάνω από όλα θέτει σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας, σε μια στιγμή που οι απειλές εναντίον των εθνικών συμφερόντων και της εθνικής ασφάλειας είναι παραπάνω από ορατές”.

Στη Ν.Δ. πιστεύουν ότι “χθες μέσω της απόφασης για τον Αντώναρο, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα και έξω, ήταν δυνατό και καθαρό, «ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ».

11 Φεβρουαρίου, 2018
Αθήνα, Ελλάδα

ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: