Η κακοκαιρία δεν άφησε πίσω της ζημιές στην Πάφο, δηλώνει η Έπαρχος Μαίρη Λάμπρου




Αλώβητη, χωρίς, ζημιές εξήλθε η Πάφος από την κακοκαιρία που την έπληξε, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκειά της, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, ενώ ο Μηχανικός του Δήμου Πάφου Νεόφυτος Ζαβρίδης παραπέμπει στο δίκτυο αποχετεύσεων επιφανειακών ομβρίων υδάτων στο κέντρο της Πάφου ως βοηθητικό παράγοντα για το γεγονός.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ. Λάμπρου ανέφερε πως κάθε χρόνο πριν τη χειμερινή περίοδο πραγματοποιείται μια ευρεία σύσκεψη στην Επαρχιακή Διοίκηση, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, όπως την Ένωση Κοινοτήτων, τους εκπροσώπους των Δημαρχείων, την Πυροσβεστική υπηρεσία, την Αστυνομία και την ΑΗΚ, με στόχο τον προγραμματισμό και την επιβεβαίωση ότι όλα βαίνουν καλά και ότι λαβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για πρόληψη των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η Επαρχιακή Διοίκηση, σημείωσε η κ. Λάμπρου, έχει στείλει εγκύκλιο για τον καθαρισμό των φρεατίων, προσθέτοντας πως παροδικά καταβάλλεται μια προσπάθεια για τον καθαρισμό των φρεατίων αλλά και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου προχωρεί σε ελέγχους των οχετών των ομβρίων υδάτων.

Από την κακοκαιρία που έπληξε την Επαρχία Πάφου σημειώθηκε μια μεμονωμένη περίπτωση όπου καφενείο, τ/κ υποστατικό στην Αξύλου, πλημμύρισε.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Λάμπρου ανέφερε πως η Επαρχιακή Διοίκηση κατά διαστήματα στις κοινότητες προχωρεί στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων οχετών ομβρίων υδάτων, αλλά και το ΣΑΠΑ μεριμνά για τα έργα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δημοτικός Μηχανικός Πάφου Νεόφυτος Ζαβρίδης ανέφερε πως όλα τα έργα που έχουν εκτελεστεί στο Δήμο Πάφου τα τελευταία δύο χρόνια στο κέντρο της Πόλης περιλαμβάνουν πάντα και δίκτυο αποχετεύσεων επιφανειακών ομβρίων υδάτων.

Ο κ. Ζαβρίδης είπε πως μαζί με τη βελτίωση και τον καθαρισμό του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων, βοηθήθηκε η σωστή απορρόφηση των ομβρίων υδάτων στην πόλη .

Πέραν τούτου, ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου ετοίμασε προτάσεις για τα δύο προβληματικά σημεία που υπάρχουν στην περιοχή του αγάλματος του Μακαρίου και του Debenhams για να ολοκληρωθούν και αυτά τα σημεία σύντομα σε συνεργασία με το ΣΑΠΑ και το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις έντονες βροχοπτώσεις στην Επαρχία Πάφου προκλήθηκαν προβλήματα στον κυκλικό κόμβο του σταδίου Στέλιος Κυριακίδης και στην περιοχή του Ανατολικού, όπου λόγω χαλαζόπτωσης ο αυτοκινητόδρομος Πάφου- Λεμεσού κατέστη ολισθηρός με αποτέλεσμα να προκληθούν δύο μικρά δυστυχήματα.

ΚΥΠΕ, Κική Περικλέους
ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος
18/02/2018 12:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: