Οι δυο πλευρές στην Κύπρο θα αποφασίσουν πως θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, λέει ο Ρώσος πρέσβης




Τη βάση στην οποία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα την αποφασίσουν οι δυο πλευρές στην Κύπρο, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης Στάνισλαβ Οσάντσι, ο οποίος επισκέφθηκε τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Αυτή ήταν η απάντηση του Ρώσου πρέσβη, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορούν να συνεχιστούν με τις έως τώρα παραμέτρους.

Ο κ. Οσάντσι ενημέρωσε ότι μετέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα συγχαρητήρια και τους χαιρετισμούς του Προέδρου Πούτιν, λέγοντας ότι η Ρωσία ελπίζει σε συνέχιση της καρποφόρας συνεργασίας με την κυπριακή Δημοκρατία σε όλους τους τομείς.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ρώσος πρέσβης σχετικά με την πορεία του κυπριακού, επανέλαβε: «Περιμένουμε τι θα πουν οι δυο πλευρές, περιμένουμε και πρωτοβουλίες από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Όπως διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αν χρειαστεί».

Σε άλλη ερώτηση για τη συμμετοχή των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σε μια νέα διάσκεψη για το Κυπριακό, ο κ. Οσάντσι δήλωσε ότι η Μόσχα, η Γαλλία και η Κίνα είναι έτοιμες να συμμετάσχουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

05/02/2018 11:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
του Α. Βικέτου
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: