Ένας πολέμιος του Τράμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη γερουσία στην πολιτεία της Γιούτα!




Ο πρώην προεδρικός υποψήφιος τις Ηνωμένες Πολιτείες, Μίτ Ρόμνεϊ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, για τη Γερουσία στην Πολιτεία της Γιούτα., επιδιώκοντας να αντικαταστήσει έναν από τους πλέον σεβαστούς Γερουσιαστές, τον Ρεπουμπλικάνο, Όριν Χάτς, ο οποίος συνταξιοδοτείται στο τέλος της θητείας του.

Ο Μίτ Ρόμνεϊ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στις προεδρικές εκλογές του 2012, όπου έχασε από τον Μπαράκ Ομπάμα, έχει αναδειχτεί σε έναν από τους μεγαλύτερους επικριτές του σημερινού Προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, μέσα στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, παρά το γεγονός ότι είχε συναντηθεί μαζί του, για να συζητήσουν να είναι Υπουργός Εξωτερικών, στην κυβέρνηση Τράμπ.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της πρόθεσής του, να διεκδικήσει την έδρα, έκανε μια εκούσια αναφορά στον Αμερικανό Πρόεδρο, αναφέροντας, ότι η Γιούτα, «καλωσορίζει, νόμιμους μετανάστες από όλο τον κόσμο, ενώ η Ουάσιγκτον στέλνει στους μετανάστες, ένα μήνυμα εξαίρεσης».

Ο εβδομηντάχρονος Ρόμνεϊ, θα είναι το φαβορί στις εκλογές για την κάλυψη της θέσης του Όριν Χάτς, ο οποίος ήταν ο πρώτος που τον προώθησε για διάδοχό του.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση, την θητεία του ως κυβερνήτης της Πολιτείας της Μασαχουσέτης οι εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες έχει εκτεθεί, δεν του έχουν πάει και τόσο καλά. Στη Μασαχουσέτη είχε χάσει για τη Γερουσία, οριακά, από τον αείμνηστο γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Έντουαρντ Κέννεντι, έχασε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, για τις προεδρικές εκλογές του 2008, από τον γερουσιαστή, Τζόν Μακέην, και είχε χάσει τις προεδρικές εκλογές του 2012, ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Μετακόμισε στη Γιούτα, από τη Μασαχουσέτη, το 2012, όταν έχασε τις προεδρικές εκλογές και χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού στην πολιτεία για το γεγονός ότι ανέλαβε επικεφαλής της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2002 στο Σώλτ Λέηκ, όταν ήταν έτοιμοι να καταρρεύσουν και τους οδήγησε σε μια μεγάλη επιτυχία. Ήταν επίσης, ο πρώτος Μορμόνος υποψήφιος, ενός εκ των  δυο μεγάλων κομμάτων των ΗΠΑ, για την Προεδρία.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, οι Ρεπουμπλικάνοι της συντηρητικής πολιτείας, να αντιδράσουν στην υποψηφιότητα του, και να τον θεωρήσουν μουσαφίρη στην Πολιτεία. Παρόλα αυτά δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα στις εκλογές του κόμματος για την κατάκτηση του χρίσματος.

Το 2016, τράβηξε τα φώτα της προσοχής όταν πραγματοποίησε ομιλία στην οποία έκανε σκληρή επίθεση στον Ντόναλντ Τράμπ, χαρακτηρίζοντας τον, ως έναν «ψεύτικο», που δεν είναι ικανός για το αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ.

16 Φεβρουαρίου, 2018 20:15
MIGNATIOU.COM, AP
ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: