Ελεύθερος ο κληρονόμος της Samsung! Και ο πατέρας του είχε φυλακιστεί…




Ελεύθερος αφέθηκε μετά από ένα χρόνο ο κληρονόμος του παγκόσμιου κολοσσού Samsung, Λη Τζέϊ – Γιόνγκ, μετά από απόφαση του δικαστηρίου της Νότιας Κορέας, να αναστείλει το υπόλοιπο της πενταετούς ποινής του, για το σκάνδαλο της δωροδοκίας της πρώην Προέδρου της χώρας.

Το σκάνδαλο αυτό είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Νότιας Κορέας, και είχε προκαλέσει οργή εναντίον των μεγάλων εταιριών και της επιρροής που ασκούν στην κοινωνία και την πολιτική.

Πριν από ένα χρόνο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στη Νότια Κορέα, καταδίκασε τον Λη σε πέντε χρόνια φυλακή για το πολιτικό σκάνδαλο δωροδοκίας, το οποίο οδήγησε σε παραίτηση την τότε Πρόεδρο της χώρας, Πάρκ.

Το σκάνδαλο είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας τις στενές σχέσεις μεταξύ των μεγάλων οικογενειών, που έχουν στην ιδιοκτησία τους επιχειρηματικούς κολοσσούς, με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο κληρονόμος της Samsung, είχε ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης και της πενταετούς ποινής, και έχει αναλάβει τη διοίκηση της Samsung Electronics, από το 2014 που ο πατέρας του έπαθε καρδιακή προσβολή. Και ο πατέρας είχε μπει στη φυλακή στο παρελθόν για φορολογικές παρανομίες.

Η ξαφνική αποφυλάκιση του κληρονόμου της Samsung, αποτελεί ανακούφιση για τον παγκόσμιο κολοσσό, του οποίου η μετοχή μετά την ανακοίνωση της απόφασης κινείται ανοδικά.

MIGNATIOU.COM, Reuters, 05/02/2018

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: