Επιμένει στους εκπαιδευτικούς “πιστολέρο” ο Τραμπ: Συνάντηση με αξιωματούχους…




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι επιθυμεί να δει εκπαιδευτικούς διδάσκοντες ικανούς να φέρουν κρυφά όπλα για να εμποδίζουν επίδοξους δράστες επιθέσεων σε σχολεία, σημειώνοντας ότι μίλησε πρόσφατα με την NRA για τις ιδέες του.

Σε συνάντησή του, διάρκειας μιας ώρας, με πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους για την ασφάλεια των σχολείων, στον απόηχο της σφαγής της προηγούμενης εβδομάδας στην Φλόριντα, ο Τραμπ δεν έλαβε υπόψη του μια πρόταση για υποχρεωτική διεξαγωγή ασκήσεων σε σχολεία για επιθέσεις ενόπλων και δήλωσε ότι δεν του αρέσει η ιδέα περισσότερων ενόπλων φρουρών σε σχολεία.

Πρόσθεσε ότι επιθυμεί να εξετάσει την ιδέα της επαναλειτουργίας ιδρυμάτων ψυχικής υγείας που παραμένουν κλειστά, τονίζοντας ότι πρέπει επίσης να εξεταστούν οι σκηνές βίας σε ταινίες που παρακολουθούν παιδιά.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ είχε συναντηθεί με μαθητές που επιβίωσαν από τον εφιάλτη ένοπλης επίθεσης και ανέφερε αρχικά τις σκέψεις του για οπλισμένους εκπαιδευτικούς.

Σε σχετικό Τweet o πρόεδρος Τραμπ υποστηρίζει τα εξής : “Ποτέ δεν είπα “δώστε τα όπλα εκπαιδευτικών” όπως αναφέρθηκε στο Fake News @ CNN & @ NBC. Αυτό που είπα ήταν να εξετασθεί η δυνατότητα να δίνουμε «κρυμμένα όπλα σε εκπαιδευτικούς που διαθέτουν στρατιωτική εμπειρία ή σχετική εκπαίδευση”.

Σε έτερο tweet o Τραμπ αναφέρει ότι “Η ιστορία δείχνει ότι μια ένοπλη επίθεση σε σχολείο διαρκεί, κατά μέσο όρο, 3 λεπτά, ενώ σε περίπου 5 με 8 λεπτά καταφθάνει η αστυνομία στο χώρο του εγκλήματος. Πολύ καλά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό θα μπορούσε να αντιδράσει άμεσα πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.”

Ο Τραμπ θα …εξοπλίσει τους δασκάλους: Πρόταση για να μειωθούν οι σφαγές στα σχολεία

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

22/02/2018 20:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: