Σκλήρυνση τουρκικής στάσης λόγω πολιτικής Αναστασιάδη-Μαλά, καταγγέλλει το ΔΗΚΟ




“Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ αποδεικνύουν ότι η – μειωμένων αντιστάσεων – πολιτική Αναστασιάδη και Μαλά, ευνοεί τη σκλήρυνση της τουρκικής στάσης”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Η μειωμένων αντιστάσεων πολιτική στο κυπριακό του Νίκου Αναστασιάδη, την οποία υιοθετεί και στηρίζει πλήρως ο Σταύρος Μαλάς, ευνοεί τη σκλήρυνση της στάσης της τουρκικής πλευράς.

Αυτό αποδεικνύουν οι δηλώσεις του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος επανέρχεται, με νέες απειλές για «νέες παραμέτρους» στις διαπραγματεύσεις.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Σταύρος Μαλάς, οι οποίοι αποδέχονται λύση, που προνοεί:

Την εκ περιτροπής Προεδρία,
Την λεγόμενη αποτελεσματική συμμετοχή, δηλαδή την αριθμητική ισότητα και τη μια θετική ψήφο για τους ομοσπονδιακούς θεσμούς,
Την ισότιμη μεταχείριση των τούρκων υπηκόων με τους ελλαδίτες-ευρωπαίους πολίτες, δηλαδή τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων,
Την υπερέχουσα θέση των σφετεριστών σε ότι αφορά το Περιουσιακό,
Την παραμονή όλων των εποίκων,
Τις μεταβατικές εγγυήσεις,
Την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων εσαεί μετά τη λύση του Κυπριακού,
Τη διχοτόμηση της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Όσο υποχωρούμε, τόσο περισσότερο η Τουρκία αποθρασύνεται.

Μόνο η διεκδικητική πολιτική του Νικόλα Παπαδόπουλου και των Δυνάμεων της Αλλαγής, μπορεί να σταματήσει την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο λαός έχει να επιλέξει μεταξύ της ηττοπάθειας και της συνθηκολόγησης της πολιτικής των Αναστασιάδη και Μαλά και της Αξιοπρέπειας και της Ελπίδας που θα φέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/01/2018 11:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: