Σφοδρή επίθεση σε Αναστασιάδη για δηλώσεις για UNFICYP από επιτελείο Νικόλα




“Ο κ. Αναστασιάδης, συνεχίζοντας την πολιτική υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκχώρησε στην UNFICYP δικαιοδοσία για τη ρύθμιση και διαχείριση των δραστηριοτήτων πολιτών στη Νεκρή Ζώνη”, αναφέρει το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

“Η Νεκρή Ζώνη, που καλύπτει το 3% του κυπριακού εδάφους και στην οποία διαβιούν, εργάζονται ή κατέχουν περιουσία πολλές χιλιάδες Ελληνοκύπριοι, αποτελεί εδαφικό τμήμα ελεγχόμενο από το νόμιμο κράτος, το οποίο ασκεί επ’ αυτού εξουσία.

Από το 1974, η UNFICYP, επεδίωκε και ασκούσε έντονες πιέσεις για να αποκτήσει εξουσίες και αρμοδιότητες επί της Νεκρής Ζώνης, πέραν των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρνούνταν να της αναγνωρίσουν οποιεσδήποτε λειτουργίες, οι οποίες δεν συνδέονται αυστηρά με τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός, δηλαδή του στρατιωτικού status quo.

Τώρα, σύμφωνα με το προσχέδιο της Έκθεσης του Γ.Γ. των Η.Ε., και για πρώτη φορά, αναγνωρίζεται στην UNFICYP, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δικαιοδοσία ρύθμισης δραστηριοτήτων των πολιτών, που ζουν ή απασχολούνται στη Νεκρή Ζώνη.

Από την απόφαση του κ. Αναστασιάδη, επηρεάζεται μεγάλος αριθμός κατοίκων περιοχών της Λευκωσίας, αλλά και άλλων περιοχών, ιδίως των χωριών Δένειας, Μάμμαρι, Τρούλλων, Πύλας κ.ά”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/01/2018 11:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: