Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν κάνει πίσω και επιμένει: Να λάμψει η αλήθεια, υπογραμμίζει ο Κύπριος Πρόεδρος για τη δολοφονία του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης στην εκδήλωση για την πολύτεκνη Μάνα. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια και να ξεκινήσουν αμέσως δουλειά οι ανακριτές, αναφορικά με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις προσερχόμενος στην εκδήλωση για τη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας, στη Λευκωσία, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μια μάνα, η μητέρα του Θανάση Νικολάου, περιμένει απαντήσεις για τον θάνατο του γιου της, ο Πρόεδρος είπε ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, “ακριβώς, για να δούμε γιατί όλα αυτά τα χρόνια από το 2005, για 19 χρόνια, ενδεχομένως δεν διερευνήθηκαν οποιαδήποτε θέματα”.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα, το οποίο από πλευράς Κυβέρνησης προσεγγίζεται μακριά από τις όποιες επικοινωνιακές προσεγγίσεις.

“Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια και να ξεκινήσουν αμέσως δουλειά οι ανακριτές, γιατί και η μητέρα και ο πατέρας του Θανάση, αλλά και η κυπριακή κοινωνία αναμένουν απαντήσεις”, επεσήμανε, σύμφωνα με την Προεδρία.

Αναφερόμενος στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε την πολύ σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, δουλειά που κάνει η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, “γιατί είναι ο βασικός μας συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια, και είμαστε εδώ να δουλέψουμε μαζί, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις”.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι το θέμα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ότι είμαστε μια χώρα σήμερα όπου το ποσοστό γεννήσεων είναι στο 1.3% και χρειάζεται τουλάχιστον 2.1% για να υπάρχει αναπλήρωση του πληθυσμού κάθε 25 χρόνια.

“Άρα, αυτό σημαίνει ότι ως Πολιτεία πρέπει να πράξουμε πολύ περισσότερα, ακριβώς, για να αντιμετωπίσουμε από τη μια τη μεγάλη πρόκληση, αλλά και την ίδια στιγμή, να δείξουμε με έργα και όχι απλά με λόγια ότι αντιλαμβανόμαστε και τιμούμε στην πράξη τη Μητέρα”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΜΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Τραγωδία χωρίς επίλογο: 758 οι αγνοούμενοι Ελληνοκύπριοι: «Υψιστη προτεραιότητα η διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου», υπογραμμίζει η κυπριακή κυβέρνηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: