Πρόβλεψη για νέες παράνομες “εκλογές” στα κατεχόμενα: Νίκησε ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν




Μια παράνομη «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας με 25-27 «βουλευτές» δεν είναι σταθερή δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει και νωρίτερα ότι προβλέπει «βουλευτικές εκλογές» τον Ιούνιο.

Σε δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, ο κ. Αρικλί ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο βράδυ υπήρξε μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον του κόμματός του την οποία δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν και εκεί που περίμεναν ένα ποσοστό 12-13%, έμειναν τώρα με το μισό.

Στην πολιτική, πρόσθεσε, η απόφαση του «λαού» είναι σημαντική και πρέπει να επιδεικνύεται σεβασμός προς αυτή. Για νέα κόμμα με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, συνέχισε, πέτυχαν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, εκλέγουν αντιπρόσωπό τους στη «βουλή» και από πόρτα σε πόρτα θα εξηγήσουν την γραμμή του κόμματος.

Το συντομότερο ανέφερε θα πάνε σε συνέδριο για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των «εκλογών» και να πάρουν αποφάσεις για μια πιθανή συνεργασία.

Σημειώσαμε μια σημαντική επιτυχία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕ

Το κόμμα Εθνικής Ενότητας είχε μια σημαντική επιτυχία σε αυτές τις παράνομες «εκλογές» και ο «λαός» έδειξε ότι μας εμπιστεύεται, δήλωσε ο πρόεδρός του, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, προσθέτοντας ότι έχει σοβαρή ευθύνη και καθήκον στη νέα εποχή και στο θέμα του σχηματισμού της νέας παράνομης «κυβέρνησης». «Έχουμε γνώση των ευθυνών μας».

Μιλώντας λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕ στη Λευκωσία, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι είχαν βάλει στόχο την αυτοδυναμία και το 40% μπορεί να μην το πέτυχαν αλλά είναι πολύ κοντά. Στόχος τους, ανέφερε, είναι να υπηρετήσουν το «λαό», το μέλλον του οποίου θα είναι ανοικτό και λαμπρό. Ως ΚΕΕ, συνέχισε, στόχος τους είναι ένα ακόμη πιο ψηλό επίπεδο οικονομίας και ευημερίας, μια δημοκρατική, σύγχρονη και κρυστάλλινη, διάφανη δομή και μια λαχτάρα για την προστασία του τουρκοκυπριακού «λαού». Τόνισε δε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αφορά τη νέα παράνομη «βουλή» για την επόμενη πενταετία.

Στη συνέχεια ο κ. Οζγκιουργκιούν μαζί με τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕ και πρώην κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου βγήκαν από κοινού στο μπαλκόνι του κτιρίου και χαιρέτησαν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του ΚΕΕ για τη στήριξή τους.

Ούτε ο Σερντάρ Ντενκτάς παρουσιάστηκε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των «εκλογών»

Με ένα αποτέλεσμα πάνω από το όριο εισδοχής και όχι όπως κάποιοι προσπάθησαν να τους παρουσιάσουν (εκτός της παράνομης «βουλής») ολοκλήρωσε το Δημοκρατικό κόμμα αυτή τη διαδικασία ψηφοφορίας, είπε ο πρόεδρός του, Σερντάρ Ντενκτάς που συνεχάρη το κόμμα Εθνικής Ενότητας για το αποτέλεσμα που πέτυχε χθες και έστειλε χαιρετισμούς στους φίλους – όπως είπε – που ήταν στο ΔΚ και τώρα βρίσκονται στους πανηγυρισμούς του ΚΕΕ.

Μιλώντας στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι η επόμενη περίοδος θα είναι διαφορετική και τα κομματικά όργανα θα αποφασίσουν για το τί θα πράξουν με το αποτέλεσμα αυτό. Θεωρεί δε ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν τους άξιζε, σημειώνοντας ότι ενώ παλιότερα η συμμετοχή του κόσμου στις «βουλευτικές» ήταν στο 70-75%, σήμερα ήταν μόνο 62%.

Ευχήθηκε στις «εκλογές» από δω και πέρα ο κόσμος να είναι πιο ευαισθητοποιημένος. Εκτίμησε δε ότι οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των «εκλογών» είχαν αντίκτυπο και ανέφερε ότι το ΔΚ θα είναι πιο δυνατό από όποιο πόστο και αν του αναθέσουν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: