Οι θυσίες του λαού θα συνεχιστούν στο βωμό του καπιταλιστικού συστήματος, λέει ο Καραθανασόπουλος




Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα συνεχιστούν στο βωμό του καπιταλιστικού συστήματος παρά το ότι μπορεί τυπικά η χώρα να βγει από τα μνημόνια, εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όλοι οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να σημαδεύουν τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας», αναφέρει και σημειώνει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 αποτυπώνει ανάγλυφα τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για συνέχιση των πολιτικών της δημοσιονομικής εξυγίανσης και προώθησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που φέρνουν νέα δεινά για το λαό.

Ο κ. Καραθανασόπουλος κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα αναφορικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς «οδηγεί διαχρονικά σε εκτίναξη του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τα λαϊκά στρώματα και στη δραστική επιδείνωση της κατάστασης των εργαζόμενων στον κλάδο». Αναλύει τους στόχους της «πράσινης ανάπτυξης» και μιλά για την ουσία της πρότασης του ΚΚΕ σε ό,τι αφορά την ενεργειακή πολιτική.

Αναφέρεται ακόμα στον ρόλο των πλειστηριασμών ως εργαλείου ισχυροποίησης των τραπεζικών ομίλων. «Βασικός στόχος είναι η ισχυροποίηση των τραπεζικών ομίλων, η ενίσχυση της κερδοφορίας τους και η εξασφάλιση κεφαλαίων για να στηριχτούν οι καπιταλιστικές επενδύσεις. Επιπλέον οι πλειστηριασμοί θα συμβάλλουν στη συγκέντρωση γης και ακινήτων», σημειώνει και τονίζει ότι «η προστασία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του κινήματος».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

07/01/2018 09:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: