Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι διάφορες ζυμώσεις και διεργασίες των κομμάτων για πιθανές συμμαχίες στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών καθώς και η ονοματολογία για το νέο Υπουργικό σε περίπτωση νίκης του Σταύρου Μαλά, είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αναφορά επίσης γίνεται στη διοργάνωση ντιμπεϊτ των δύο μονομάχων, Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, σε άλλη μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, στον εντοπισμό μεθυσμένων οδηγών και σε στοιχεία για το κρατικό μισθολόγιο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Με μαξιλάρι το +5,27% και με μεγάλο απόθεμα» αναφέρει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι φαβορί και στο δεύτερο γύρο και προσθέτει ότι από το περιβάλλον του Σταύρο Μαλά διαρρέουν ονόματα υπουργών. Αλλού αναφέρει ότι σήμερα αναμένεται η οριστική απόφαση του ενδιάμεσου χώρου για το πως θα πορευθεί στο δεύτερο γύρο. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι προκαλείται ανησυχία στη διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου από την μην εξεύρεση λύσης στο θέμα των κλιμάκων, αναβαθμίσεων και αμοιβών.

«Χωρίς συμμαχίες για τον δεύτερο γύρο» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι μάλλον αυτό το σενάριο για τον ενδιάμεσο χώρο ευνοεί τον Νίκο Αναστασιάδη και ότι ο ΔΗΣΥ επενδύει σε προσωπικότητες ενώ ο Σταύρος Μαλάς ανακοινώνει επαφές. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ένοχος κρίθηκε χθες άνδρας που ασελγούσε στη 13χρονη θετή του κόρη. Επίσης προβάλλονται οι απολαβές κρατικών αξιωματούχων με αφορμή στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Στήνουν μέτωπο για ‘κανένα’» και γράφει ότι ο προσανατολισμός του ενδιάμεσου χώρου για κοινή απόφαση είναι ούτε Αναστασιάδη ούτε Μαλά. Αλλού γράφει πως πέφτουν κεφάλια στο ΔΗΚΟ αφού συγκεκριμένα στελέχη θεωρήθηκε ότι υπέσκαψαν την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι πολύπλοκη υπόθεση αποδεικνύεται ο υπολογισμός του κοιτάσματος στο «Καλυψώ».

Με τίτλο στο κύριό της θέμα «Σύμπηξη κοινωνικής συμμαχίας» η «Χαραυγή» αναφέρει ότι ο Σταύρος Μαλάς ανέλαβε πρωτοβουλίες για επαφές και ότι τονίζει πως το καθήκον όλων είναι να εξαντλήσουν τα περιθώρια συγκλίσεων και συνεργασιών για κυβέρνηση αντιπροσωπευτική των επιθυμιών του λαού. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως επιτεύχθηκε καταρχήν συμφωνία για ντιμπέϊτ των δύο μονομάχων με δύο θεματικές , το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στα προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης για ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο στο κύριό της θέμα «Τα μάτια στραμμένα στο ΔΗΚΟ και το ΕΛΑΜ» αναφέρει πως οι νικητές του πρώτου γύρου άρχισαν διαβουλεύσεις και επιζητούν συμμαχίες και συνεργασίες. Αλλού αναφέρεται σε ευρήματα πανευρωπαϊκής έρευνας για το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας με επικριτικές τοποθετήσεις για την χώρα μας. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τις διεργασίες στην Γερμανία για σχηματισμό Κυβέρνησης.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/01/2018 07:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: