Επίθεση Οικολόγων σε Αναστασιάδη για στρατεύματα, εκ περιτροπής προεδρία




“Η σημερινή μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη, που μεταδόθηκε μέσω της τηλεόρασης του ΡΙΚ, αποδεικνύει πως ο ίδιος αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα που οι πολιτικές του έχουν δημιουργήσει”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει να αποφεύγει διαφανή επικοινωνία με τους πολίτες και επιλέγει τις μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις, τα μνημόσυνα, τα εγκαίνια και τις συγκεντρώσεις στα εθνικόφρονα σωματεία, για να προβάλει την υποψηφιότητα του.

Στο πεδίο της εσωτερικής πολιτικής ο απερχόμενος Πρόεδρος, περιέγραψε σήμερα μία οικονομία ακμάζουσα και μία κοινωνία που ευημερεί. Προφανώς, στο προστατευμένο περιβάλλον του Προεδρικού, ούτε κατά τύχη δεν έρχεται σε επαφή με τους άνεργους νέους, τους δανειολήπτες που απειλούνται να χάσουν τα σπίτια τους, με τους εργαζόμενους των 600 ευρώ, με τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, που καθημερινά υποφέρουν. Γι αυτό η συνέντευξή του βρίθει από ασάφειες, κενά και αντιφάσεις σε ότι αφορά τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης.

Ως προς τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, ο ίδιος φαίνεται αμετανόητος στην υποχωρητική του στρατηγική, που με συνέπεια ακολούθησε σε συνέχεια των πολιτικών Χριστόφια και με βεβαιότητα οδηγεί σε επί τα χείρω εξελίξεις για τον κυπριακό λαό. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε τίποτα αρνητικό να αναφέρει για τη διακυβέρνηση Χριστόφια.

Το γεγονός αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από τη διαρκή του βούληση για νέες υποχωρήσεις, ακόμα και όταν οι διαπραγματεύσεις δεν είναι σε εξέλιξη. Δυστυχώς για τον ίδιο, ο κυπριακός λαός γνωρίζει πως φέρει στο ακέραιο την ευθύνη, όχι μόνο για τις υποχωρήσεις του Κραν Μοντάνα, αλλά και για το γεγονός πως ο ίδιος θεώρησε την εκ περιτροπής Προεδρία και την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων, ως “κίνηση καλής θέλησης” έναντι της κατοχικής Τουρκίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε πεπεισμένοι πως υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, που οδηγεί στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, σε μία χώρα ελεύθερη και ουσιαστικά ανεξάρτητη. Η πολιτική Νικόλα Παπαδόπουλου και η βούληση του κυπριακού λαού να κερδίσει όσα του αξίζουν, είναι τα δύο βασικά στοιχεία που θα μας απαλλάξουν από τις αποτυχημένες πολιτικές του χθες”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/01/2018 15:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: