Απειλεί και το Βερολίνο τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν: Κόντρα για τα άρματα μάχης Leopard!




Έχει πάρει φόρα και απειλεί τους πάντες η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τον καβγά με την Ουάσιγκτον όσο αφορά το τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική Επικοινωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ, η Άγκυρα στρέφει τα βέλη της στο Βερολίνο, μετά την απόφαση να παγώσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των αρμάτων μάχης Leopard, λόγω της χρήσης τους από την Τουρκία στην επιχείρηση στη Συρία.

Δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσολγου, η Τουρκία απευθυνόμενη στην Γερμανική Κυβέρνηση προειδοποίησε ότι αναμένει από το Βερολίνο, να επιδείξει αλληλεγγύη. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπολη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ανέφερε ότι η Επιτροπή για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard, αναβλήθηκε, αλλά η κίνηση αυτή δεν ισοδυναμεί με διακοπή στη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Βέβαια πρόσθεσε ότι, “Καθώς πολεμάμε με τρομοκράτες, αναμένουμε υποστήριξη και αλληλεγγύη από τη Γερμανία. Αναμένουμε από αυτούς να μην υποστηρίζουν τους τρομοκράτες, αλλά γνωρίζω ότι βρίσκονται υπό πίεση,” δήλωση που αποτελεί καρφί προς τις ΗΠΑ.

Reuters, 25-01-2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: