Συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης με Τουρκία και Ουκρανία με όρους Brexit, θέλει ο Γκάμπριελ




Την πρόταση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, για συνεργασία της ΕΕ με Τουρκία και Ουκρανία κατά τα πρότυπα της συμφωνίας που θα προκύψει για το Brexit, προβάλλει το Politico.

“Εάν καταφέρουμε να πετύχουμε μία έξυπνη συμφωνία με τη Βρετανία, η οποία θα ρυθμίζει τις σχέσεις της με την Ευρώπη μετά το Brexit, αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο και για άλλες χώρες, όπως για την Ουκρανία και την Τουρκία”, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα και ειδικά όσον αφορά την Τουρκία πρότεινε “μία νέα, πιο στενή μορφή τελωνειακής ένωσης”.

“Και οι δύο χώρες επιθυμούν την πλήρη ένταξή τους στην ΕΕ”, σημειώνει το Politico, αλλά “η επιθυμία αυτή συναντάει το δισταγμό της ΕΕ”, αναφέρει. “Οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 υποχρέωσαν τον Πρόεδρο της Κομισιόν να κάνει λόγο για «απομάκρυνση της χώρας από την Ευρώπη με τεράστια άλματα»”, σημειώνει το Politico.

“Η δε Ουκρανία θα πρέπει να υλοποιήσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις σε οικονομία και Δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της διαφθοράς, προτού λάβει καθεστώς υποψήφιας χώρας”, αναφέρει το κοινοτικό έντυπο. “Εάν η πλήρης ένταξη δεν αποτελεί επιλογή, θα πρέπει να σκεφτούμε εναλλακτικές μορφές στενότερης συνεργασίας”, υποστήριξε ο Γερμανός Υπουργός, σύμφωνα με το Politico.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 27/12/2017 14:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: